Új hozzászólás Aktív témák

  • Andie

    őstag

    Sziasztok!

    Egy rejtélyes betegség ügyében kérem a segítségeteket.
    Húsvét környékén támadta meg az egyik halamat, egy narancssárga, kb hüvelykujj méretű halat. (Bocsi, hogy nem tudom a nevüket, de 10 éve van akváriumom, és sosem tudtam, max a sziámi harcos, a vitorlás, meg a páncélos harcsa nevét :B )
    A tünet: egyik napról a másikra felpuffadt a hasa. De olyan szinten, hogy a gerince eldeformálódott, S alakott vett fel, és úgy nézett ki a hal, mint akit felfújtak pumpával. (mint az a tengeri tüskés gömbhal).
    Ettől eltekintve semmi egyéb tünet nem volt, úszkált szépen, evett is, pikkely, bőr, egyéb probléma nem látszott. Szemei sem dülledtek. A hasvízkór tüneteit nem produkálta.
    Figyeltem pár napig, néha lappadt picit, de tulajdonképpen el nem múlt. Hónapokig birta, most döglött meg 2 hete. Más halam nem kapta el, bár nem is voltak már sokan, az utóbbi években nem volt frissités ,eléggé megfogyatkoztak.
    Igy aztán beszereztem 13-15 db új halacsot, egy kis vizcserét követően.
    2 napja ismét jelentkezik a tünet egy másik halon, de nem az új eresztésből, hanem egy ugyancsak régi motoroson: egy piros farkú, ezüstös halon. Ő kisebb, mint a narancs volt, igy nincs is annyira felpuffadva, de határozottan látszik, hogy a gerince meghajlott, és a hasa kitüremkedik, úgy néz ki, mint egy büszke gálya. :(
    Továbbra is eszik, úszkál, széppen navigál a vizben, kergeti a többieket néha, és nincs egyéb látható tünet.
    Félek, hogy elkapják a többiek, ha ez valami fertőző dolog. De mi lehet?
    Mivel próbálkozzak? Vagy lehet, hogy nem is fertőzés, csak öregek már ezek a halak ( >5 évesek), és csak simán gyengélkedik a veséjük, beleik? :F

    Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

Új hozzászólás Aktív témák