Új hozzászólás Aktív témák

  • sasa311

    veterán

    válasz janitor01 #5715 üzenetére

    Ez az infó azért elég kevés.

    Ha teljesen kezdők vagytok akkor mindenképpen édesvizi akváriummal kéne kezdeni.

    Szerintem a 200L-es méret egy igen jó kompromisszum az esztétikum - ár kérdésben.

    Ezután el kell döntened, hogy milyen jellegű élővilágot szeretnél bele:
    pl.:

    - sügereket (szép halak, bírják a kemény csapvizet is, de növényekkel nem telepíthető be igazán jól az akvárium mert tönkreteszik, inkább köves / fás díszlet)

    - Amazonas jellegű biotóp ( sűrű növényes / bedőlt fás akvárium, nekem személyes kedvencem, nagyon hangulatos. Főként neonhalakkal - vitorláshalakkal - kis harcsákkal érdemes telepíteni. Relatíve olcsóbbak bele a halak is. Kicsit lágyabb - savasabb víz az ideális)

    Ha nagyon ügyes / igényes vagy akkor ez megoldható egy félig nyitott, nagyon szép és fantáziadús verzióban is, ami igazi dísze a lakásnak:

    - Akkor lehet még ázsiai jellegű "vegyes" akváriumot is csinálni, főleg elevenszülőkkel, bettával. Ezek nagyon könnyen tartható halak, bár elég "kommerszek", ha már ennyire fontos neked az anyukád szülinapja ennél valami "komolyabb" dologba vágnék neki bele.

    Akad még 1-2 alternatíva, legegyszerűbb lenne, ha megírnád, hogy:

    Kb milyen vonalon szeretnél elindulni
    kb mennyi pénzt tudsz rászánni
    Mennyire vagy barkácsolós természetű (minnél több mindent megcsinálsz annál olcsóbb és annál SZEBB lesz. A gyári szettek rondák, kommerszek és drágák, semmi különlegessége nem lesz a dolognak)

    Aztán segítek ;)

    szerk:
    Az sem elhanyagolható, hogy merrefelé laktok, mert hiába küldenélek ide a 17. kerbe egy nagyon jó boltba ha a 3. ker-be laktok :)

    [ Szerkesztve ]

    Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

Új hozzászólás Aktív témák