Új hozzászólás Aktív témák

  • nickwaren

    tag

    válasz mdk01 #6527 üzenetére

    Csak a stílus miatt gondoltam, mert ez az elrendezés, inkább az akvakertészek stílusa és lehet még nem olyan régen indított aksiról találtál képet.

    Nem feltétlenül kell plusz cső az aksiba CO2-nél, mert lehet venni a szűrőre köthető reaktort is, és inkább olyan 50-60 k-s móka.:D
    A fényről se feledkezz meg, hacsak nem egyszerűbb növényeket akarsz tartani, szóval abból is kell jó sok.:D Egyszerűbb növényeknél elég a folyékony szénpótlás is, szerintem.

    A külső aksinak az előnye, hogy kevesebb gondozást igényel, és a valóban nagyobb a szűrő felülete és így biológiai szűrőként üzemel. Nem csak a halkaki lebontásában segít, hanem a megmaradt kaja, elhulló levelek, szóval minden elhullott szerves anyagból kiszabaduló egyéb káros cucc szűrését végzi, mivel egy szűrőben többféle baktérium is van.
    Azért van egy pár ellentét is a dologban, mert elméletileg a szűrő akváriumnál, elég a kevesebb áramlat, hogy a bacik megfelelően végezhessék a munkát, a külső szűrőknél, meg jobban szeretik a "nagy" áramlatot, hogy összetudja gyűjteni a mulmot így
    itt elméletileg kisebb a biológia szűrés.

    Javaslom az akvarista.hu-n a kezdőknek szánt pdf-eket elolvasni, abban elég sok mindenre fény derül illetve még sok infó van az akvakertesz.hu-n.

    Remélem sikerült még jobban összezavarnom. :DDD

Új hozzászólás Aktív témák