Új hozzászólás Aktív témák

  • _seth_

    veterán

    válasz kp78 #7222 üzenetére

    Eddig bevált :) A 2008-as eheimhez képest nagyobb a hangja, lehet hallani a motorját de még a buborékok is hangosabban pukkannak szét így kb lényegtelen. A tetején lehet szabályozni 220-500 l/h között a teljesítményét, nekem most 220-as értéken áll, ha kihúzom teljesre akkor cunami van az akváriumban ellenben így teljesen jó, mivel igazából nagyobb akváriumba való így a szivacsa egészen nagy ami miatt remélhetőleg nem kell túl sűrűn takarítani (ha csak hetente kell már jó lesz :) ).
    Aqua-el szűrőim is voltak, azért az Eheim klasszisokkal komolyabb, a tisztítása is ennek egyszerűbb csak ki kell húzni a szivacsot tartó tartájt felfelé a vezeték és maga a motor és keret ott marad az akváriumban, aquaelnél az egészet mindig szét kell szedni a takarításhoz.
    (7e volt 3 év garanciával, bolti árakat nézve átlagos)

    Vaterán 5e forintról indul + posta, az akkor kb 6e postával, így azt az ezrest már nem bántam és ha gariztatni kell nincs vele gond :)
    A 2008-asba kerül egy új szivacs és párom 24 literesében teljesít majd szolgálatot, abba elég lesz :)

    Mérete akkora , hogy nekem a 30 centi magas akváriumban a kb 5-6 centi vastagságú kavicsból el kellett pakolnom a szűrő alól mert nem került víz alá a kifolyó csöve tehát éppen belefér még ugyanakkor jobban is mutat mert a réginél a piros felirat és a szürke beszívó része még látszott, sokkal rövidebb volt most viszont az már egészen lentre kerül és csak zöld tartáj látható a növények mögött valamint a teteje.
    A befújt levegő mennyisége állítható szintén de ahogy egyre jobban eltömődik a szivacs úgy csökken, ezért a gyári 5 centis szívó csövét kicseréltem egy kb 25 centisre és annak a végén van a szabályzó ami felkerült az akvárium tetejére így kintről állítható a levegő mennyisége anélkül, hogy le kellene szedni az akvárium tetejét.

    Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN

Új hozzászólás Aktív témák