Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    nagyúr

    Sziasztok!

    Egy kis infóra lenne szükségem.

    Tervezem lecserélni a jelenlegi asztali gépem egy alacsonyabb fogyasztású (teljesítményű) Brazosra, mert a jelenlegi felhasználási kör miatt indokolatlanul etetek egy 65 W-os TDP-jű Athlon II X2 250-es procit (alulfeszelve + Giga 785G-s chipsetes mATX lap + 2 GB DDR2 800 MHz RAM + Scythe Big Shuriken hűtő).

    A felhasználási kör: netezés, akár sok lapfüllel (Chrome/Firefox), néha HD filmek lejátszása, csak hogy belenézhessek, van külön média lejátszóm, torrentezés, akár alkalmanként 60-70 torrent futtatása, néha egy kis zeneszerkesztés, konvertálás, DVD-írás. Nem játszom a gépen, 3D nem érdekel jelenleg. Ezért került képbe a Brazos.

    Ahogy utánajártam jelenleg nincs még miniITX méretben asztali gépbe szánt Brazos 2.0-ás lap, E-1800-as procival, így a legjobban bevált és elég jó árú Asrock E350M1/USB3-as lapra esett a választásom. (USB3 fontos)

    A jelenlegi asztali PC-mben már van egy 64 GB-os SSD, így ez lenne a rendszernek. A RAM-mal vagyok gondban.

    Olvastam a gyártó honlapján, hogy milyen modulokat támogat a lap. 1066 MHz-en tudja csak kezelni a memóriavezérlő a RAM-okat, de nem nagyon találtam ilyen "lassú" DDR3-as modulokat. 1333-asok és 1600-asok a legelterjedtebbek.

    Ha 8 GB 1600 MHz-es RAM-okat (2x4 GB) raknék ebbe a lapba, akkor az IGP is egész ól ki lenne szolgálva?

    Háznak egy Gigabyte MIB T5140-est akarok beszerezni (folyamatban, használtan). Mellé egy DVD író, SSD adott + egy 1 vagy 2 TB-os (green) 3,5-est raknék még mellé tárnak.

    A házhoz a gyári 60 W-os FSP adapter + paneltáp a házban jár. Ez gondolom elég lesz a rendszer ellátásához. További eszközök vagy csak kis fogyasztásúak, és USB-ről táplálhatóak is, vagy külső táposak.

    Asrock lap jó választás, vagy esetleg van már jobb alternatíva?

    Táp elég lesz a tervezett konfighoz?

    1600-as RAM KIT (Dual Chanel) jó lehet, vagy elég az 1333 MHz-es is?

    A válaszokat előre is köszi! :R

    Eladó: TP-Link 24-es switch, Xbox 360, Daewoo Matiz

Új hozzászólás Aktív témák