Új hozzászólás Aktív témák

  • Exian

    őstag

    Már írtam erről a merevlemezről, de most újabb fejlemény.

    Van egy 320GB-s IDE merevlemez, ami úgy került hozzám, hogy gépbe rakáskor Teljesítményre 60%-ot, Kondícióra 58%-ot írt a HDS, és jelzett 7 hibás szektort és néhány gyengét. Ha részletes öntesztet nyomtam, akkor olyan 30 másodperc környékén olvasó fej hibájára hivatkozva leállt a teszt.

    Aztán! Megformáztam Low Level Formattal, utána hogy, hogy nem, eltűntek a badsectorok, már egyet sem jelzett. Megformáztam még egyszer, utána már lefutott hibátlanul az önteszt is és a kondíció felment 100%-ra! Először 93%-ra, majd nemsokkal később, következő gépindításkor 100%-ra.

    Erre varjatok gombot! :D

    Mitől lehet ez?

    Akkor most ez a HDD jó, badsectormentes, vagy féljek tőle? Teljes írás-olvasás teszt is tökéletes, hibamentes rajta.

    Annyit tudok a diszk előéletéről, hogy valami szerverben volt RAID-ban egy PCI-os raid kártyán, kitudja milyen tömbben/tükörben. Lehet, hogy a raidkártya szemetelte csak tele a SMART-ját, vagy hibás volt az IDE kábel, netán a tápegység vacakolt, de a valóságban hibátlan a lemez?

    2 évet ment a HDD a SMART alapján, viszont csak 80 indulás/leállás volt, úgyhogy tutter, hogy nonstop ment :)

    Mi a véleményetek? Merjem berakni ezt a lemezt rendes használatra? Na, nem életfontosságú adatok tárolására, hanem sima rendszerlemeznek X-edik gépben.

    De az tényleg érdekelne, hogy hogyan tűnhet el Smartból a bejegyzett badsector és az egyéb hibák 1-2 low level format után.

Új hozzászólás Aktív témák