Új hozzászólás Aktív témák

  • Tim82

    nagyúr

    válasz MasterDeeJay #41808 üzenetére

    Nem gyenge ám az. Ssdvel 2gb rammal win7 hasít rajta. A gyenge pont az az inteles grafikai kék halál gyorsító.

    Igen, GMA 900 van benne, amire XP-s driver van (amit ugyan nehezen, de fel lehetne küzdeni Win 7-re, de nem szántam Windowst az R52-re). Közben utánaolvasva, a BG:EE-nek is kevés, azért hasalt el a játék (mert OpenGL 1.4-et támogat, a BG:EE-nek meg OpenGL 2.0 támogatás kell). Sebaj, megvannak gog.com-ról vagy eredeti lemezen az eredeti kiadások is kedvenc Infinity Engine-os RPG-imből. :)

    Én korábban sok ilyen pentium m-es gépet adtam el. Párat moddoltam is.(400-as fsb ről 533-ra a 855 chipsetet.)

    Valami rémlik, igen. :)

    *
    Fenyő:

    (21->22->23 esetében hibamentesen és gördülékenyen lefutott nálam)

    Köszönöm, ezt nagyon jó tudni, ez volt az a pont Fedora esetén, amitől tartottam, hogy problémás lenne. :R

    CenOS 7 32bites verziója meg nem hivatalos meg 3rd party tárolók sincsenek is hozzá, úgy meg desktop használatra nem sokat ér, ahogy ma már a CentOS 6 sem, szervernek viszont tökéletes.

    Nincsen sok mindenre igényem - abszolút fun project ez az R52 -, de tudtommal a CentOS 7 32 bit is teljesen hivatalos, egyszerűen pár hónapja még nem volt hozzá epel tároló és ez azért eléggé korlátozza a használhatóságát. Az annyira nem izgat, ha régiek a driverek, mindaddig, amíg ez biztonsági problémát nem jelent és használhatóak. Viszont Wine kell, pont a régi játékok miatt. Ez CentOS 6-ra biztosan van, 7-re jelenleg nem tudom, mi a helyzet.

    AntiX és Ubuntu jelen esetben tényleg csak próba erejéig került telepítésre (valamivel tesztelnem kellett a gépet, Ubuntuval sikerült is).

    Az egyik ok, ami miatt megvettem az R52-t, a Firewire csatlakozó volt - kellemes meglepetés volt, hogy Texas Instruments FW vezérlő van benne (lspci szerint), nem pedig Ricoh, ami valamivel problémásabb. Egyre lejjebb mennek a régi Firewire-os külső hangkártyák árai, amikre Windows (és OS X) alatt már nincs támogatás, Linux viszont csuklóból kezeli őket, úgyhogy egy ilyen adapterrel simán tudnám ezeket használni ezzel a géppel.

    [ Szerkesztve ]

    "You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Új hozzászólás Aktív témák