Új hozzászólás Aktív témák

  • envagyok

    veterán

    válasz cskamacska #60350 üzenetére

    Nem akartam erre válaszolni, de muszáj lesz, nem tudom mi van ilyenkor karácsony környékén mindenki megvadul. Tévképzetekre, és általad felvázolt dolgok alapján próbálsz másokról ítéletet mondani.

    Szóval szedjük rendbe, hogy mik az alaptalanságok.
    Nem, nem azért nem írok árat, mert az ebay-es ár 1.5-2*-eset szeretném.
    Van kb 500 darabos gyűjteményem, sem időm, sem kedvem "árazni", és mivel itthon nincs belőle eladó, nehéz belőni az árat.
    Mert ha 25-en árulnának mondjuk voodoo 5 5500-at itt vagy Geforce 8800 ultrát, akkor könnyű lenne: Ha gyorsan akarom eladni, feladom legolcsóbbként, ha ráér, akkor középárba, ha meg csak árulni szeretném baleknak, akkor meg a legdrágább lenne az enyém. Személy szerint örülnék, ha legalább az Ebay-es licitárnak (Nem amennyiért pár elvetemült árulja, hanem amennyire más gyűjtő halandók fellicitálják) 80%-át kapnám itthon. Csak az nem tetszik, amikor jól látszik, hogy az érdeklődő ért a retro cuccokhoz, mert pont azok kellenek neki, amiket 10*-es áron ebay-en 1 napon belül elpattint. Miért adnám oda? Én is fel tudom oda tenni, tudok angolul, németül, és értek a nemzetközi kereskedelemhez, de nem szívesen teszem, mert jobban örülnék ha itthon maradnának a cuccok, de a végén az lesz ha itt az a gond, hogy nem szánok rá több óra munkát tesztre, csomagolásra, és adom az értékes ritka hardvert töredék áron.
    Régem megértettem, ha valaki itthon olcsón akart venni, mert a kinti kereset többszöröse volt az itthoninak, de most mikor már az Aldis eladó ismerősöm nettó 250 felett, a mérnök ismerősöm több mint nettó 600-at visz haza + nyáron karácsonykor 1-1 havi kereset bónuszt, ne akarjon már 1-2000 forintért ritka videókártyát venni, amit itthon rajtam kívül senki, sehol nem árul. Ez sértő rám, és a kincseimre nézve is, senki sem szereti, ha leszólják a nehezen megszerzett dolgait, amit nem mellesleg én is külföldről 3-5000Ft postaköltségekkel vettem meg akkori piaci áron.

    Van egy veterán motorom is, 1939-es évjáratú, a világon kb 1 számjegyű mennyiség maradt belőle meg jó állapotban, itthon nem kapnék érte 1 milliót se, Ausztriából már jött direkt megkeresés 16000 euróért.

    Bacsis árairól: valóban jó iránypont, de inkább a vevőknek kedvez, ti: én most azonnal megvennék általa beárazott árakon sok mindent.... ha lenne, és főleg ha annyiért lenne :D

    Piece :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák