Új hozzászólás Aktív témák

  • frescho

    addikt

    Végre megjött minden az XT-IDE-hez. Mindig csak a gépekről szoktunk írni, de arról, hogy mennyibe kerül sose. Talán azért is érdekes, mert szokás morogni azért, hogy drágák a kiegészítők. Őszintén bevallva én is sokallani szoktam, már ezért is érdemes megnézni, hogy mennyiért lehet jót és gyengébb minőségűt építeni ugyanabból a kártyából.

    A végeredmény többre jön ki, mint amire számítottam. Igaz minden jó minőségben, számlával lett beszerezve. A NYÁK aranyozott (ENIG) és teljesen tesztelt, ráadásul megfogták a fináncok. Az alkatrészekkel sem csaltam, lehetett volna spórolni, ha kínából rendelek meg 1-2 drágább alkatrészt. Szóval ha valaki építeni akar, akkor szívesen megosztom a tapasztalatokat. Ami eddig összegyűlt:

    NYÁK (vámmal, szállítással $72+9000) 2900 Ft lefelé kerekítve a darabár, ha jól számolom. Aranyozás nélkül új regisztrációhoz járó 5$ bónuszt beszámítva a vámhatár alá lehet kerülni, úgy a vámkezelés költsége is lejön. Szóval kicsit gyengébb minőségben és több türelemmel jóval 2000 alatt kihozható.
    Alkatrészek (TI HCT-k, boltból) 3800Ft pár Ft híján. Ebben benne van a bracketes HDD csatlakozó, precíziós foglalattal együtt az EEPROM, jumperek... Ebayről az EEPROM-on és még pár dolgon lehetett volna spórolni mondjuk legalább egy 1000-est. Még azzal is elég sokat foghattam volna, ha itthon szeszedem össze 2-3 helyről, mert van ami lomex, más a hestore-ból vagy harmadik-negyedik helyről lett volna olcsóbb.

    Szóval drága, majdnem 7000 (6.7k) lett az XT-IDE. Ez az ebay-es 10k+ postánál azért még mindig kevesebb. Azt is tudom, hogy rendes HCT áramkörök vannak rajta és nem fog oxidálódni. Spórolósan ki tudtam volna hozni 4-5k között, de magamnak csinálva jót akartam építeni. Majd töltök fel pár képet a blogomba is a hétvégén, hogy kb. mennyire lassú. Mert gyorsnak nem gyors, de másként lassú, mint egy MFM vinyó.

    [ Szerkesztve ]

    https://frescho.hu

Új hozzászólás Aktív témák