Új hozzászólás Aktív témák

  • alvaro

    senior tag

    válasz Frawly #62183 üzenetére

    Nem a lassú ISA buszt kerülték a gussal, hanem a sok csatorna CPU-s keverését. Elsősorban ne midivel hasonlítsd, a GUS fő felhasználása a trackelt zenék lejátszása volt. Az meg egészen más, tartalmazza a saját hangszereit és bármin lejátszható, amin lehet digit streamelni - csak épp egy tipikus korabeli 486-nak egy akár 32 csatornás zene keverése nagyon fájt, sőt el se bírta. Ráadásul tipikusan a fél-egy megás alap Amigáról eredt formátumokhoz használták, így a max 1MB akkoriban bőséges volt.

    Egy P3 persze megeszi a 32 csatornát reggelire, a hangszerek meg megnőttek, szóval addigra a GUS inkább korlát lett, mint előny. Ennek ellenére kisebb intrók a végsőkig sokszor csak ezt támogatták a lejátszó kód egyszerűsége és rövidsége miatt. Írtam anno én is minimalista modplayert rá, tényleg nagyon adta magát a feladatra.

    Hogy játékra kevéssé jó a gyér natív támogatás és az SB/MIDI emuláció nyűgjei miatt (mondjuk ki nyugodtan, hogy sz@r :D), az viszont nem is kérdés. Ahol véletlenül rendesen kezelték, ott viszont király. Lásd Jazz Jackrabbit. Abban viszont az SB-t cseszték el...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák