Új hozzászólás Aktív témák

  • DarthSun

    Topikgazda

    LOGOUT blog

    Gyorsteszt : DELL gép

    Tehát a Slim konfig :
    Dell optiplex 745
    Intel Pentium D 945 - [link]
    2x1GB DDR2 Dch
    Inno GT710 PCIe
    ADI 1983 int audio
    Samu400 GB SATA HDD
    Teac Slim SATA DVDR
    275W PSU
    WinXP SP3

    Nemigen kedvelem a brand gépeket, de ez megtetszett, csakúgy mint a vele együtt, selejtezésből érkezett másik három is. Elsőként a NEC gépet lőttem be, majd az egyik Esprimo- t, most a Dell- t, a másik Esprimo- t pedig még ki sem próbáltam.

    Egy általános desktop a gépről :

    A korábbi AGP- s tesztsor eredményekhez hasonlítom, 3 viszonylag erősebb kártyához. Az NPRQuake1- et ki kellett hagyni, az nem indult, ahogy anno az AM2+ - on sem, sima AM2- vel megy, asszem ez chipset/video kombináció-függő lehet (Zen gépen sem fut). Mindegy, pár eredmény van, nagyjából már lehet hasonlítani.
    Az AGP tesztsor anno @3.3GHz- en futó Prescottal készült, a 3.4GHz- es PentiumD valamivel erősebb proci. A 3DMark99 a Prescottra 44000 körül ingadozó CPU pontszámot adott, a PentiumD- re pedig 47208- at, pontosan (itt egy mérés alapján). Erre a hasonlítás/arányítás miatt lesz szükség.

    Kiollóztam az AGP tesztsorból 3 kártyát, aztán alátettem a Dell eredményeit :

    Összpontszámban magasabb eredményt kapott mindegyiknél. A 3DMarkokban nyert, Q2- ben gyengébb, Q3 és az UT2004 megint magasabb. A nagyobb procierő miatt ha súlyozom kb a 6600GT- vel lehet partiban a GT710, legalábbis így mankóval - 1.1x1- es PCIe- vel. Bár örülök hogy egyáltalán elindult a lapban, ez kis mini video, ahogy a neten olvasom, nemigen akar régebbi lapokban működni.
    Az int GMA3000- en csak egy 3DM2001- et futtattam...felejthető ehhez képest - töredéke, látszik a szaggatáson már szemre is.
    Előzetes tippemben is úgy láttam hogy kb 6600GT szint, ha menne a x16 PCIe sáv, akkor meg..., de így is sokkal jobb, mint az int GMA3000, avval kb használhatatlan, legalábbis középretro szintre és a procihoz mérve.

    A 3DMark tesztekről pedig készítettem képmentést is :

    A 3 test probléma nem megoldható.

Új hozzászólás Aktív témák