Új hozzászólás Aktív témák

  • DBob

    őstag

    válasz bacsis #8663 üzenetére

    Ezt hogy mindent kipakolok belőle még nem próbáltam. Szerda este-csütörtök reggel lesz időm megint vele foglalkozni, addig gyűjtsük össze az ötleteket.

    Így hogy említed az io kártyát, az is gyanús olyam szempontból, hogy bekapcsoláskor nem mindig indul el vele a gép. Sokat vár a post screennél, és kiírja hogy "hdd controller failure". Reset után megy tökéletesen, egészen addig amíg újbóli bekapcsolásnál esetleg előjön megint.

    Ennek oka több féle lehet. Gondoltam arra hogy hdd nem pörög fel kellő sebességgel, és így nem kerül ready statebe a vezérlő, vagy lassabban inicializálja magát mint kéne. De a legvalószínűbb hogy bekapcsoláskor impulzust kap ami miatt nem működik addig amíg nincs egy reset. Próbálgattam minél messzebb pakolni a tápból a kapcsolóig menő 220-as kábelt, de nem tudom volt-e hatása, mivel sztochasztikus a hiba.

    Mindenesettre bekészítek egy goldstar prime 2 vezérlőt. Nem olyan jó (sőt, kifejezetten primitív a késői winbondhoz képest), de megpróbálom majd ezzel is. Bár azért furcsának találnám ha a komplett gép számoló kapacitására kihatna egy io vezérlő.

    De ez már csak ilyen x-aktás. Pl. nem szól az sbpro1 (ct1330a) gravis mellett, pedig a hibátlan mind a cím, irq, és dma. Az sbpro2 (ct1690) meg tökéletesen megy, csak nem szól a jobb oldala (hibás sajnos)

Új hozzászólás Aktív témák