Új hozzászólás Aktív témák

  • envagyok

    veterán

    válasz Czo #97613 üzenetére

    Na megszólalt végre rendesen ez a F@stalicska Terratec Maestro 16/95 :D
    Igaz DOS alatt sikerült egyelőre csak, windows 95-el kapcsolatban gondolkodom, nem-e az OSR2-vel van a nyűgje, nem volt abban is valami kavarás hang driver ügyileg?
    Szóval végülis több sebből vérzett a mutatvány:
    Első gond az volt, hogy kontaktos volt a hangerőgomb, és a kimeneti jack aljzat.
    Aztán miután elkezdtem a terratec máig működő support oldalát az archive.org-on időben visszafelé nézegetni, kiderült, hogy a 9x driver az nem DOS driver, DOS driver a Windows 3x driverben van :DD , és DDOS alatt az integrált Roland licensz romos midi csak egy init patch után lesz jó.
    Persze ezután sem szólt a midi, gondoltam egyet, rádugtam egy társkártyát, és lett midi hang.
    Aztán észrevettem, hogy van egy 6 tüskés 2 jumperes cucc a hullámtábla csati közelében, áttettem a 2 jumpert másik állásba, és már ment a saját romos midi is szépen.

    Amit Doom és Descent tesztelés alapján leszűrtem, iszonyat jó hangja van, nagyjából hozza a MIDI a Roland SC-55 hangminőségét, legalábbis nem hallottam rosszabbnak annál, igaz A-B hallgatás tesztet nem csináltam.. Az OPL3 és a digi is nagyon szépen szól, és nincs sistergés, sustorgás, semmi zaj.
    Ha lenne normálisabb támogatása, hihetetlen jó kártya lenne.
    Mivel így DOS alatt hibátlanul ment minden funkciója jól, megnyugodtam, mert tesztelni szerettem volna csak, de innnentől szerintem ez nem a kártya hibája.
    Mondjuk máig nem értem a felkiáltójeleket a windows 95-98-al.
    Illetve a Monkey islandos játék adlibre állítva dobott egy nullával osztásos hibát, azon ráadásul a midi sem szólt szépen, gondolom azért, mert azt MT-32-re tervezték.
    Összegezve iszonyat jó hangú minden egyben kártya lenne....
    Ha a támogatást jól megcsinálták volna.

Új hozzászólás Aktív témák