Új hozzászólás Aktív témák

  • Plasticbomb

    addikt

    válasz ericssonfan2 #5171 üzenetére

    Amire még szintén figyelj: Memória. Azt hiszem, már beszéltétek/mondták neked, hogy az igen fontos egy APUnál, hogy ne valami hulladék alacsony sebességű RAMot dobj alá. Viszont nem is kell belerakni a csúcs 2400MHz-s DDR3 RAMokat (tudod, amiknek az ára 80+€/8GB), mivel ennek a generációnak a memória vezérlője nem tud többet kitolni magából mint amire ne lenne elegek a 2133 MHz DDR3 RAMok. (Tudom, nekem 2400asok vannak, és ugyan futnak 2400on, de nincs számottevő különbség a 2133 és a 2400 között. Sajnos. )
    Viszont amit lehet nem mondtak: Gyári beállításokon szinte biztos, hogy optimalizálatlan lesz. Jellemzően rengeteget lehet tehermentesíteni rajta egy kis utána állítással, feszültség csökkentéssel, illetve sok darabban simán ott van még rengeteg plusz teljesítmény, ami az alap gyári optimalizálatlan beállítások miatt nem jön elő, alapon. PL: Az A10-7870k, amikor elindítasz egy játékot, tehát terhelés alá kerül az IGP lekapcsol 3GHz tempóra, miközben az alap beállítás 3,9 GHz-4,1GHz turbó a procira. Közben az IGP 900 valamennyi MHz-n fut csak. Gyári beállítáon ez rengeteg energiát igényel, és rengeteg hővel jár, de amint finomhangolod, simán megy a 4GHz cpu 1 GHz IGP felállás teljes terhelésen. (Ugye jó minőségű alaplapot feltételezve. ) Ezt hívjuk tuningnak, de a tuningot sokan a túlhajtással (OC-overclock) keverik össze/értelmezik azonosnak. Hibás meglátás. Szinte minden ma forgalomban lévő AMD CPUnál/APUnál kötelező a tuning, az optimalizáció, hogy megkapd azt a teljesítményt, ami ténylegesen benne van. Ez alól csak akkor van kivétel, amikor annyira rossz darabot fogsz ki, hogy semmit nem tudsz vele kezdeni, akkor is csak a gyári beállításon fog tudni futni. Sajnos ezek a retardált gyári beállítások pont azért vannak, hogy a lehető legtöbb terméket tudják értékesíteni, és sajnos csak így van meg a kellő arány az eladott / selejt darabok között.

    Milyen alaplapba akarod beletenni? Milyen tápot raksz az egész alá, mik lesznek még benne? (Nem kell 500+wattos táp, nekem pl egy 400as van benne, és amíg csak az apu volt benne, még az is duplája volt, mint amit a rendszer teljes terhelésen igényelt. Viszont fontos, hogy jó minőségű legyen, mert ezek az APUk igen érzékenyek a nem megfelelő feszültség értékekre, feszültség ingadozásra. Létezésük egyik alap feltétele a stabil fesz.)

    (Bocsi a hosszúságért, illetve, ha érthetetlen, nekem lassan alvás van, hogy aztán majd éjszaka legyek ébren...)

    [ Szerkesztve ]

    ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)

Új hozzászólás Aktív témák