Új hozzászólás Aktív témák

  • JordyG

    tag

    válasz BeZol #12043 üzenetére

    Srácok felesleges vitázni a Nitro+ -ról (jelen esetben a RX 6600 XT) a téma hűtésből.
    Én eredetileg Nitro+-t akartam venni, de mire rányomtam már elfogyott így Asus Rog Strix Gaming lett véletlenül (RX 6600 XT csak, hogy világos legyen), S áldom a szerencsémet... :R :R :R

    A Nitro+ általában egy jó, jól összerakott motyó szokott lenni, de most nem igazán az ami általában elvárható a nívósabb név hallatán.
    Most ahhoz tudnám hasonlítani mikor van két termék de két flakonba töltik, az egyik alap sallangmentes, a másik designos és funkciós kupakkal van ellátva. Ez a helyzet jelenleg most.

    Úgy voltam vele, hogy ha sikerül szerezni akkor az marad és az Asus megy a barátomhoz, az asszony gépébe meg a Nitro+.... Nos azóta sikerült szerválni, de óriási csalódás (mondom úgy, hogy évek óta szeretem és az én nagy gépemben is Nitro+ RX 6900 XT SE van).
    Már a kártya dobozát kézbevéve is csalódás ért, nem ezt szoktam meg egy Nitro+ -tól. S míg az Asus esetében már már para volt, hogy féltégla van a dobozban (meg volt a megszokott súly érzet, csak a doboz méretéhez tűnt soknak), addig itt inkább az, hogy valami szereled magad csomag. Ez sajnos negatív meglepetésként ért, ez a kártya nem, hogy középsúlynak sem mondható de inkább csak pihécskének.

    Kíváncsi ember vagyok, s mert egy másik ismerősömnek aki nem igazán állítgat soha semmit, nem is ért hozzá és szeretni is azt szereti ha bekerül a gépbe oszt megyen neki vettem egy Pulse verziót így a Nitro+-al össze is hasonlítottam.
    A két kártya nagyon minimálisan tér csak el, a Pusle egy low Budget kártya és sallangmentes, mint általában, a hűtése közepes így csendes mivel nincs is igazán meghajtva, az a tipikus igásló ami se nem szép se nem világbajnok de mindig teszi a dolgát.
    A Nitro+ most csak annyiban tér el, hogy van rajta egy Bios kapcsoló - csendes/teljesítmény specifikus mód - ezáltal P módban nagyobb órajelekre képes, csendes módban ugyan az, mint ha a Pulse lenne.

    S a lényeg, ahogy itt már írták a két kártya lényegében ugyan az a kapcsolót leszámolva, a borítás alatt maga a hűtés is kopra ugyan az, csak a Nitro+ -on csicsásabb a műanyag tető.
    Mind a két kártyára jellemző még, hogy a hátlap is műanyag (sajnos).

    Egyszóval amit ebben a termékben a Nitro+ tud, azt tudja a Pulse is csak driverből kell beállítani a kapcsoló hiányában. Így akinek nem fétise a Nitro+ mánia és a kapcsoló kényelme annak bátran a Pulse ajánlható, mert ugyan azt kapja (minimális /bios kapcsoló, led csatlakozó - ennyi -/ ugyan azt a minőséget) most lényegében csak valamivel olcsóbban.

    A Pulse Nyákja, látható, hogy minden ott figyel ami a Nitro+ -hoz kell csak nincs ráforrasztva. Tényleg 1-2 filléres tétel.

    A kártyákat súlyra hasonlítva. a Pulse 604g, a Nitro+ 612g, Asus Rog 871g, ezek az én méréseim. A TPU mérése szerint az MSI Gaming X 885g, így abban is van anyag. ;) De ahhoz még nem volt személyes szerencsém. Csak a fenti háromhoz.
    Valamint szintén a TPU mérése az XFX Speedster Merc 308 896g, az Asrock Phantom Gaming D 899g..., viszont ezek három ventisek.
    Így amikor először vettem kézbe a Nitro+ dobozát már akkor érezhető súlykülönbség volt az Asus Rog után ami nem csoda hisz közel 27dkg-al könnyebb a Pulse és a Nitro+ is. A mérések természetesen doboz nélkül pusztán maga a kártya, még a fóliák is levoltak szedve.

    Szóval szó sincs arról, ami általában a Nitro+ javára írható a Pulse ellen, mint más kategóriában. Itt inkább a lehúzás illetve a kinek ér meg 10-20 eFt felárat egy kapcsoló és a csillámpóni. (de hát akit lehet, azt meg kell fejni ;) )

    Akinek van esetlegesen más márkából kártyája és kis konyhai mérlege, az mérhetne súlyt is, még gyártón belüli termékek esetén is.

Új hozzászólás Aktív témák