Új hozzászólás Aktív témák

  • BigBlackDog

    veterán

    válasz Altair77 #17025 üzenetére

    Te leszel az emberem asszem! :D FS2020-at én is nyúzom, egyelőre egy 3060 Tivel, ez előtt pedig egy 5600 Xtvel (és tervezek visszatérni mostanában AMD vonalra).

    Innentől OFFba írom inkább, mivel szerintem FS2020 specifikus.
    - Ha még nem tetted meg, első körben monitoroznám a GPU kihasználtságot. Pl. elindítanám a monitorozást Adrenalinban (Performance fül > Metrics > Tracking).
    - Aztán bekapcsolnám a Developer módot FS2020 alatt (Options > General Options > Developers > Developer mode-t rakd ONra).

    Ennek hatására megjelenik egy informatív grafikonhalmaz a jobb felső sarokban. Itt ami fontos, az a második blokk. Ebben írja, hogy éppen mi limitálja a képkockakészítést. Ha itt "Limited by main thread" vagy "Limited by CPU" szerepel, akkor a főszál magja, vagy a CPU van kikoppantva és emiatt nem jut szerep a videókártyának. Nálam földközelben, főleg épületekkel, tereptárgyakkal sűrűn borított területen általában mindig ez van. Ilyenkor a GPU kihasználtság is jóval 100% alatt van és emiatt nem is boostol.
    A másik opció FS2020 alatt a leírt probléma forrására tudomásom szerint egy bug. Elég sok helyen olvastam és én is tapasztaltam, hogy hosszabb repülések (1-2 óra után is akár) esetén elkezd a GPU kihasználtság radikálisan csökkenni és "Limited by main thread" jelentkezik konstans. Ez olyan szinten is eldurvul, hogy 10-15 lesz az FPS a szokott 60-70 helyett, miközben a GPU kihasználtság 20-40% körül van. Ahogy olvasgatom, memóriaszivárgásra gyanakodnak, de pontos hibaforrást és megoldást még nem találtam.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák