Új hozzászólás Aktív témák

  • OverKiller

    tag

    Sziasztok!

    Processzor vásárlás előtt állok, és van pár dolog ami nem teljesen tiszta számomra, ezért is fordulok hozzátok, hátha Ti tudtok segíteni. :)
    Jelenleg van egy AMD Athlon X2 6000+ -os (magonként 3Ghz), 3GB DDR2 ramom (tudom, nem a legjobb hogy 2+1GB, de sajnos így alakultak a pénzügyek), egy Asus M3N-H/HDMI alaplapom, egy 850W-os Thermaltake tápom, és egy MSI GTX460OC Cyclone videókártyám. Kb. fél éve cseréltem le az imádott 9800GT-met, mert játék közben egyszercsak úgy gondolta, hogy ő mostmár eleget dolgozott, felmondott.. Ekkor tapasztaltam egy elég kellemetlen dolgot. A gép játék teljesítménye kb. 20%-kal visszaesett.. Lehet hogy hülye feltételezés, de arra gondoltam, hogy a "kis" kétmagos nem bírja meghajtani rendesen a videókártyát, és ez a probléma.. GTA 4-ben 5-10 FPS, Battlefield: BC2 20-25 FPS (multiba), és természetesen minden MINIMUMON, 1920*1080-as felbontásban. Nem igazán foglalkoztam vele még akkor, mert nem igazán játszottam túl sokat, a célnak megfelelt, néha el-el játszogattam rajta.. Most viszont már jönnek az újabbnál újabb játékok, atom igényekkel.
    Kinéztem az AMD Phenom II X4 975-ös processzorát, ami bele is menne a lapomba.. De itt jön a furfangos rész. Láttam pár hirdetést hardveraprón, ahol AMD Phenom II X4 B60-as procit adtak el, és az volt odaírva, hogy: "Négymagosított". Az X4 nekem azt jelenti, hogy 4 magos, oda viszont az volt odaírva, hogy négymagosított.. Itt egy kicsit elgondolkodtam, hogy na most akkor hogy is van ez az egész!? Akkor az általam kinézett X4 975 is kétmagos, és csak négymagosított, vagy real, full 4 magos?
    Válaszotokat előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák