Új hozzászólás Aktív témák

  • dezz

    nagyúr

    válasz isx #3870 üzenetére

    AMD prociknál az FSB (Front Side Bus) rég a múltté. (Bár néha még annak becézik azt az órajelet, ami alapot szolgáltat több más órajelhez is. Korrekt nevei: rendszer-órajel, external clock, HT reference clock, stb.)

    A "tuning-eljárás" nem az alaplapi procifoglalat típusától függ AMD-nél, hanem a proci típusától. Pontosabban hogy K8 vagy K10 mikroarhitektúra. (K8: Athlon64/X2, K10: Phenom, Phenom II, és a később megjelenő Athlon II.) Mivel a kettőnél kicsit máshogy képződnek az órajelek. De most én erről nem akarok itt kiselőadást tartani, szerintem kis keresgélés után megtalálod a vonatkozó infókat.

    A bauddal igaza van, valóban jel/s (jel mint előre definiált jelzés, nem mint analóg jel). Az első (telefonos) modemeknél a kettő egyet jelentett, aztán később jöttek azok, ahol egy jel már 2-4, sőt az 56k-soknál már 7 bitet kódot. [link] Ezt én sem tudtam, mert még "le voltam ragadva" az első esetnél. Mentségemre, sokan így vannak vele (mi, akik a számtechet még nem iskolában tanultuk), sőt úgy látszik, egyes elektronikai kereskedőcégek is: [link] :N (Hogy az ilyen-olyan kódolások mellett mennyi a hasznos adat, az egy másik téma, pl. a modemgyártók nem azt írták rá a készülékeikre. De így van pl. a SATA típusokkal is.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák