Új hozzászólás Aktív témák

  • gmiki

    csendes tag

    Sziasztok! Még új vagyok itt, de mint újdonsült AMD tulajdonos már napok óta ezt a jó kis fórumot bújom. Igyekeztem minél többet visszaolvasni kérdés előtt. :K A kiöregedett P4 2,8-asomat kicseréltem egy AMD masinára.
    Proci: Phenom II X4 965BE
    Alaplap. ASRock M3A770DE
    Videokártya: ATI5770
    Oprendszer: jelenleg csak XP SP3
    A hűtő még a gyári rajta. Húzni nem is igazán szeretném. Bőven elég ez így is egyelőre, meg nem is szeretném kinyírni a gépet.
    A régi gépemhez képest egyedül a hűtőventillátor tűnik túl pörgősnek és hangosnak. Feltelepítettem az alaplaphoz mellékelt OC tunert és IES (inteligent energy saver) programot is. A hőfok nem is tűnne soknak mert alapjáraton kb 41fok, játék közben meg kb 56fok. Az OC tunerben többek között lehet állítani a feszültségeket, szorzókat és a ventillátor sebességet is. Alapból Level10 van beállítva a ventillátorhoz, de játék közben a gyári ventit 6000-rel pörgeti. Eléggé soknak tűnik és eléggé hangos is. Ha visszaállítom a ventillátor fordulatot level 6-ra akkor játék köben az egészen elfogadható 4000 fordulatig pörög csak fel, A hőfok meg szerintem semmivel sem tűnik magasabbnak. Valakinek van ilyen tapasztalata? Milyen szintet érdemes beállítani?
    Ha alulfeszelem a procit akkor valamelyik szorzón kell feljebb állítani, hogy meglegyen az alapsebesség?
    Az IES jól működik alapjáraton, de pl játék közben a teljesítményt jelentősen visszafogja. Jó lennne egy olyan megoldás, hogy ne kelljen állítgatni állandóan a gépet. Ha nem játszok menjen 800MHz-n, de játék közben ne fogja vissza a gépet és engedje a beállított alapórajelen menni a gépet. Hosszútávon nem jó ha sok programot kell ki/be kapcsolagatni. Ha meg játszok ne hajtsa szét feleslegesen a ventillátort.
    Köszi az infókat. :R

Új hozzászólás Aktív témák