Új hozzászólás Aktív témák

  • Raggie

    őstag

    válasz akela91 #40760 üzenetére

    Furmark irreleváns kb.

    Játékok, amik folyamat 100%-on járatják a VGA-t pl: Crysis 3 és Witcher 3. Azzal mérj. Kb 2/3 annyi hőt generálnak max mint a furmark. Az a progi a kártya minden alkatrészét folyamatosan 100%-on járatja. Nincs más olyan program ami ezt a terhelést valós életben reprodukálja. Felesleges. Egy kb képet kapsz hogy a többi kártyához képest milyen a hűtés, de ott is csak a többi kártya furmark-os eredményéhez szabad hasonlítani.

    Nekem anno gyáriról MX-4 pasztára való váltás 4-5 fokot hozott! :K

    VRM-re gap-pad kell igen. Abból lehet az aprón kapni kb jót 6 W/mK-sat de az még szo-szo(nekem is ilyen van most) az kb a gyári szintjét hozza de nem jobb. Majd akarok venni a következő kártyáhz Fujipoly-t, 11 vagy 17 W/mK-sat na AZ bitang cucc. Többen 5-8 fokos esésről számoltak be miután áttértek rá... :)

    De egyébként, hogy melyik kártyán mi melegszik túl az típus és egyed függő is. A tiéden lehet egyáltalán nem a VRM lesz a kritikus.

    VRM monitorozásra HWmonitor vagy Aida64(én az utóbbit használom). De GPU-Z is kiírja a sensor fülön, valamint sztem az MSI Afterburner is meg rivatuner statistic server is kiírja az OSD-re ha beállítod. Szóval van rá sok lehetőség.

    [ Szerkesztve ]

    Clint Eastwood FTW

Új hozzászólás Aktív témák