Új hozzászólás Aktív témák

  • Aprósólyom

    addikt

    válasz Kayn #47121 üzenetére

    Most meg fogod jegyezni, hogy a szemrevételezés az első. ;)

    Esetleg konzultálhatsz az eladóval kompenzációt kérve, mert a padok pótlása alsó hangon is ~3k-ba fog kerülni neked a bonyodalmakról nem is beszélve, hiszen gyanítom, nem tájékoztatott az eladó, hogy kókányt veszel.

    Pad vásárlásnál fontos figyelembe venni, azt is hogy különböző keménységűek. Ennek kihatása van arra, hogy mennyire tudod majd összeszorítani. Ha nem tudod összeszorítani, akkor nem érintkezik majd a borda a GPU-val vagy ha össze tudod szorítani, de túl kemény a pad, akkor meg görbítheti a NYÁK-ot.
    Úgyhogy a pad keménysége/puhasága legalább annyira fontos, mint a pontos vastagsági méret.

    Mindenképp rendeljél padokat hozzá, ha nem cseréled vissza az eladóval.
    Itt ez a srác pl. hardverapróról. Lehet a pontos méretekben is tud segíteni: Thermal pad gap pad Sekisui kétoldalas hövezető ragasztó ramsünik - HardverApró (hardverapro.hu)
    Ha nem vagytok biztosak a méretekben, akkor A Sapphire oldalán lehet kérni technikai támogatást. Kb. 1 napon belül szoktak válaszolni: SAPPHIRE::::Customer Service Center (sapphiretech.com)

    Addig szerintem használhatod, de azért biztos-ami biztos alapon csökkentett feszültséggel és csökkentett órajellel. A VRAM modulok gyárilag is csak 3-4W esznek munka közben és magasabb hőmérsékletet is bírnak mint maga a GPU. (igaz gyanítom VRAM hőmérsékleti szenzor nincs)
    Itt van egy Undervolt/underclock beállítás az én 470 kártyámról. Irányadónak jó lehet:

    Az igazi hatáshoz fontos, hogy a GPU maximális feszültsége se legyen nagyobb a VRAM maximális feszültségéhez képest, mert ezek a kártyák valójában csak 1 feszültséget tudnak beállítani ezért a valós feszültség mindig a kettő közül a magasabbat állítja elő.
    Magyarul: ha csak a VRAM-ra teszel 844mV-t, de a GPU-t a gyári 1150mV-on hagyod, akkor sajna a VRAM os 1150mV-t fog kapni. Úgyhogy a VRAM UV-hez (undervolt) a GPU-t is ugyan úgy UV-zni kell.
    800-844mV-on pedig lópikulát eszik egy ilyen kártya. Így nyugodtan használhatod míg meg nem jön a pad.

    Jevons paradox

Új hozzászólás Aktív témák