Új hozzászólás Aktív témák

  • Puma K

    veterán

    válasz olymind1 #5913 üzenetére

    Nem látom, hogy válaszolt volna bárki is a kérdésedre, de szerintem mielőtt VGA-t veszel vegyél rendes házat és old meg a szellőzését, mert amelyik VGA nem referencia hűtéssel rendelkezik az a gépházba tolja a hő jelentős részét, amit meg a ház ventilátorainak kell kiszellőztetni.

    Nem tudom melyik MSI-re gondolsz pontosan, mert csak gyártót írtál és azon belül konkrét típust nem, de a proci hűtő lehet közel lesz a leendő VGA-hoz. Vásárlás előtt nézegess-olvass teszteket-képeket, de erősen javasolt a backplate nélküli verzió választása esetedben.

    Mindegyik topikba írd be, hogy milyen alkatrészekkel rendelkezel jelenleg és mit szeretnél cserélni:

    Először ebbe a topikba írj az összefoglaló szerint: Milyen házat vegyek? (kiemelt téma)

    Ha nem cserélsz alaplapot a kis CPU hűtő és PCI-E távolság miatt akkor erősen javasolt, hogy szerezz be egy ilyet: PWM ventilátor kábel Ezt rákötöd a proci 4pin-es csatlakozójára az alaplapon és onnantól kezdve minden ventilátort (CPU venti + 4db ház szellőztető) az alaplap tud vezérelni automatikusan hőmérsékletnek megfelelően.
    Aztán látogass el ide is és szintén nézd át az összefoglalót majd írd be, hogy 4db venti kéne neked gépházat szellőztetni: Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA

    Az alapvető gond a látott kép alapján, hogy egy nagy hőtermelő komponens szeretnél behelyezni egy rosszul szellőző gépházba.

    Ahogy elnézem ez még egy régi felső tápos ház ami gond lehet egy RX480-al a gépedben főleg úgy hogy a tápnak és annak az 1db ventinek kell elvezetnie a gépház belsejéből az alkatrészek által termelt hőt. Az tuti, hogy ez gond lesz a használat során és először az órajelek fognak csökkenni (CPU-GPU) majd újraindul vagy kikapcsol a gép.

    Én a helyedben megnézném ha értenék az elektronikához vagy ha nem akkor megnézetném annak a VX450-nek a belsejében lévő kondikat milyen állapotban vannak, mert az már korát tekintve egy öreg táp (volt nekem is régebben).

    Ja és ha új házba költözteted a meglévő alkatrészeket, akkor a kábelezésre figyelj oda, mert az is számít: [link]

    [ Szerkesztve ]

    "Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

Új hozzászólás Aktív témák