Új hozzászólás Aktív témák

  • Plasticbomb

    addikt

    válasz C64 #2962 üzenetére

    120W + ~25W HBM

    Biztos van olyan vacakul konfigurált kártya, ahol csak égeted az energiát, de normális esetben egy bizonyos pont fölött a GPU nem hoz többet. Sokkal többet számít a memória sávszál+/ elérési ideje. Az nVidia Titan V sem a GPU teljesítmény miatt hoz 77 Mh/s-t... Sokkal inkább a HBM2 memória kiépités miatt. Hasonló sebességen megy, mint a VEGAn, 2048 bit sávszél helyett pl 3072 bit a sávszél. Szerencsére a HBM a Titan Vn annyira nem virít, eddig amiket találtam GPUz képeket, azon 980MHzre húzták csak, VEGAn meg 1100 MHzet megy (Sőt, 1110 is biztosan megy, majd odajutok, még tesztelgetem, meddig bírja...)

    REF64 Morpheus II hűtővel.

    (#2979) Bossp

    A Memória résznél lévő fesz értéknek nincs köze a memóriához, valójában 1,35V körül kap (a VEGA64, a VEGA56on ez alacsonyabb, de szintén nincs köze ahhoz az értékhez), az a feszültség inkább egy padlót jelöl, hogy azt mindenképpen meg kell kapja a GPU. REF hűtős képeket is tettem fel korábban, keress rájuk. Ami biztos, ha REF hűtőt használsz, akkor ne akarj huzamos ideig egy szobában aludni a géppel, mert hogy kellemes hőfok tartományban tartsd a HBMet, ahhoz már a hallható tartományban kell járatnod a REF ventijét. Nekem ez volt a leginkább mozgósító ok, amiért lecseréltem a Hűtőt amilyen hamar csak tudtam.. Most tök jót alszok.... Plusz, ezen beállitások mellett nem szereti, ha elkezdek akármilyen videót nézni, olyankor egy kb +100 MHz meg kb 50 mv plusz stabilizálja a helyzetet. Plusz videózás közben csökken a Hash teljesitmény némileg (-~2 MH/s), de ugye ez mégiscsak a normál gépem.:D

    [ Szerkesztve ]

    ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)

Új hozzászólás Aktív témák