Új hozzászólás Aktív témák

  • Dyingsoul

    veterán

    A hétvégén most van egy kis időm foglalkozni a géppel így ismét visszatérnék egy kis segítségért.
    Célom: 4.2 Ghz all core vagy legalább 4 core vagy hasonló. + Cinebenchben jó lenne egy 1850 körüli pontszámot elérni, akkor nyugodna meg a lelkiismeretem mert nyilván azért nyitottam a 2700x felé mert kell a kraft.
    Ha nem sikerül elérni: nem törik össze bennem egy világ. Viszont mivel nem ismerem még a Ryzent eléggé, ezért mindenképp szeretném megpróbálni azt amiket a review videókban is láttam és amilért részben a Ryzent választottam az intel helyett. Ha nem próbálkozom bennem marad a tüske és az rosszabb, mintha megpróbálom és nem sikerül elérnem a célom. Magyarul ismerni akarom a rendszerem korlátait.

    Konfigom:
    -2700x
    -ThermalRight Silverarrow SB-E Extreme + Thermal Grizzly Kryonaut paszta + jól szellőző ház
    -Asus x470-F Gaming
    -SSD meg minden ami kell

    Itt tartok:
    Netet természetesen feltúrtam, ide is jöttem korábban segítségért de olyan válaszokat kaptam amik csak részben segítettek. A fő problémám az, hogy mindenre csak részleges válaszokat kapok, minden opció másképp szerepel X gyártó biosában, mint Y-éban és nem könnyű megtalálni ugyanazokat a kapcsolókat. Most az XMP profil be van lőve, PBO bekapcsolva, de így sem láttam soha 4.2 Ghz órajelet egyetlen magon sem.
    Tisztában vagyok vele, hogy valamit én nem csinálok jól, ezért jövök segítségért.

    Pár kép jelenleg a BIOS-ból:



    Cinebench eredmény:

    Ami érdekes, hogy ha a "Custom CPU Core Ratio"-t Auto-ról manualra állítom, utána sem tudom állítani a szorzót. Majd ha visszaállítom AUTO-ra, akkor 3700Mhz-en ragad az órajel, nem teszi vissza 4000-re ezért nem is mentem ilyenkor a BIOS módosításokat, csak ezt marhára nem értem miért nem állítja vissza, ha mentenék akkor a bios ezt írja ki:



    Kérdés1:
    Ha a hwinfo-ban más dolgokat mutassak még kérlek szóljatok, kicsit elvesztem itt a sok mag között... Az alaplapról érkező CPU temp jelzés valid? Mármint az a legjobb a CPU hőfok követésére vagy mást kellene bekapcsolni?

    Kérdés2:
    Cinebenchben miért érek el kevesebb pontot 4Ghz-en mint a listában szereplő 3.7 Ghz-es 2700x?

    Kérdés3:
    Szóval a kérdés adott: mit tegyek, hogy lássak 4.2 Ghz-es órajelet akár 1-2 magon?

    UI.: Bocsi a hosszú postért.

    [ Szerkesztve ]

    - Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

Új hozzászólás Aktív témák