Új hozzászólás Aktív témák

  • CabalX

    aktív tag

    válasz chopin42 #11107 üzenetére

    4-4.1 Ghz a mostani Ryzen procik határa amit (erős) léghűtéssel el lehet érni - de ehhez is feszültség emelés kell és egy "gyengébb" B350-esben (pl. MSI B350M Gaming Pro vagy GA-AB350-Gaming) ennek az órajelnek az elérése ha nem is lehetetlen de aktív VRM hűtéssel is elég nehéz.

    Ami a fórumtársnak van Asus Strix B350-F Gaming már egy "high end" vagy mondhatni második generációs B350-es lap, a gyártó már a korábban szerzett tapasztalatokkal építette.
    Itt és más fórumokon elég sokan szívtak többféle korábbi lappal (legyen szó B350 vagy X370-ről) elég változatos problémákkal - Gigabyte soft brick, Asus lapok által egyből horror feszültségek adása, a legtöbb gyártónál memória kompatibilitási gondok stb...
    A drágább, márkásabb lapok tovább, jobban is vannak támogatva! Volt itt akinek MSI B350 PC Mate-je volt és szidta mint a bokrot mert nem ad ki a gyártó hozzá frissítést...

    Én senkit nem szerettem volna sem le sem rábeszélni egy lapra (vagy chipsetre) sem - csak a máshol olvasott, hallott tapasztalatokat próbáltam megosztani.
    Minden esetben érdemes a gyártói és a független fórumokat átolvasni, valamint az ár <-> érték alapján dönteni.

    Jó lenne tényleg egy alaplap összefoglaló a topikban, sajnos az AM4es alaplapok topikját kevesen használják - pedig oda kívánkozna igazán... én szívesen segítek ha kell segítség, amennyi fórumot átolvastam már a témában... de a VRM-ekről tovább vitázni nem szeretnék, aki nem érti miért jobb a több, minőségibb annak csak a google-t tudom ajánlani, hogy keressen rá és olvasson utána.

    Lehet lesz még pár új alaplap, az R3-as Ryzenek debütálásával, de mivel azok már olcsóbb procik lesznek nem biztos hogy high end lapok jönnek melléjük - max a mostaniak picit fejlesztett 2.0-ás reviziói.
    Az alaplapgyártók most a Threadripper-hez passzoló lapokat gyártják és fejlesztik, AM4es fronton nem biztos hogy olyan nagy mozgolódás lesz - lehet csak a Ryzen2-nél vagy a Raven Ridge-nél lesznek új lapok.

Új hozzászólás Aktív témák