Új hozzászólás Aktív témák

  • Teasüti

    nagyúr

    válasz #68216320 #16010 üzenetére

    NVENC az nem egy önálló részegysége a GPU-nak? Az is a Cuda magokon fut? Mert ha külön gyorsítóról beszélünk dedikált területtel/tranyókkal, akkor ott nem értelmezhető a thread szerintem. Nekem ez fura lenne, mert általában az NVENC párhuzamos használata (pl Shadow Play) semmilyen hatással nem szokott lenni mondjuk a 3D teljesítményre.
    Meg nem is ez a tapasztalat NVENC-el hanem, hogy alacsony bitrátán egyszerűen egy x265 slow preset sokkal szebb eredményt ad*, mint bármi más. De ha nem vmi ADSL-hez való streaming a cél, akkor szerintem ma már nem szempont a 10 Mbit/s alatti bitráta. Főleg, hogy már SD felbontás se nagyon van. 1080p-hez én nem tartom túlzónak a 30 Mbit-es átlagot.

    *Először hallok erről a párhuzamosítás okozta minőségromlásról. Én ffmpeg-ben nem is találkoztam még ilyen beállítással, szóval nyilván eddig 100% cpu használattal kódoltam, ha kódoltam. Nem tapasztaltam minőségromlást. Igaz ott én CQ módban szoktam tömöríteni és azt az algoritmus dönti el mekkora bitráta legyen. De ott is a "vizuális lossless" a mérvadó nekem, szóval ilyen apró bitrátát ott se látok. :N

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák