Új hozzászólás Aktív témák

  • racskobalazs

    senior tag

    válasz PuMbA #20428 üzenetére

    Itt arra gondoltam, hogy ugye jelenleg limitálva van BIOS-ban 65W-re, a 105W alapról. S a 3dmark alapján kb tényleg 10% különbség van a limitált vs nem limitált között. Erre jöhet még rá OC ami nem tudom mennyit jelenthet. Így értem a tartalékot :D

    Persze, jelenleg is 40-90% bónuszt adott a 2400G-hez képest, ami ugye volt egy 2018-as 4c/8t alsó-közép kategória. Ilyen szempontok mellett valóban nem érte meg megtartani, pláne, hogy fogyasztásban az is 65W volt :D Így kb ugyanazon fogyasztás mellett kaptam 2x annyi erőt.

    @R3laX, én is így vagyok vele, ha nem ad akkora bónuszt vagy nem éri meg feltétlen, akkor én se cserélném amíg ez jó :) Egyik ismerősöm 4.339GHz-re húzott egy I7 5820K-t és még mindig elvan vele, gondolkodott ő is a cserén, de vár még 1 gent ha már a foglalat is változik meg hasonlók. Szintén ismerős meg elvan egy I7-3770K-val, azon nem tudom mennyi OC van, de az meg mégrégebbi :))
    Én is gondolkodtam rajta, hogy most kéne-e cserélni ha tényleg socketet váltanak meg ilyenek, de igazából early-adaptor nem akarok lenni, az drágább is meg simán lehetnek "gyerekbetegségek", azon kívül minden másom megvolt hozzá, és kompatibilitis is volt, aztán ez bőven jó lesz egy jódarabig. Szóval valahogy ez volt a "legolcsóbb-legjobb" megoldás

    [ Szerkesztve ]

    Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.

Új hozzászólás Aktív témák