Új hozzászólás Aktív témák

  • Apollyon

    Korrektor

    Majdnem egy éve megvan az 5600X-em, de még "nem nyúltam hozzá". Tegnap próbáltam UV-zni egy kicsit, de nem igazán akarja a dolgot.
    B0 steppinges, TUF B550M lapban van, Dark Rock 4-gyel, 3200-as RAM-okkal. Próbáltam negatív offsetet állítani, a legkisebb értékre is csökken a teljesítmény. Ha fix feszt állítok be (alacsonyabbat), akkor is.
    All curve optimizerrel jobb a helyzet, cinebenchben több pontot ad, viszont nem stabil, ami pedig kell, mert VR-ozok néha.
    PBO-t bekapcsolva Enable-re, de minden mást Auto-n hagyva, némi cuve optimizerrel (-25, -10) sokkal jobb a perf, viszont melegszik mint állat (85 fok is akár), a PPT volt már 105W is, de stabil. Próbáltam CO nélkül, csak PBO-val is.
    Na és itt hallottam először felpörögni a ventiket, de nagyon. Mondjuk számomra nem zavaró, VR közben sem olyan terhelést kap a gép, mint egy bench testnél.

    Kérdés: PBO-t hagyhatom bekapcsolva, nem lesz degradáció akkor sem, ha 105 wattig is felmegy a PPT auton? Vagy állítsak be egy max. PPT-t? Mennyi legyen a max egyáltalán, ami még nem sok?
    Annyira nem másztam bele a témába, csak egy délutánig foglalkoztam vele. Gondolom per core CO jobb lenne rá, de ennyi időm most nincs erre.

    #1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

Új hozzászólás Aktív témák