Új hozzászólás Aktív témák

  • ztsoft

    őstag

    válasz darvinya #40572 üzenetére

    Olvasd amit írok, vagy csak mondod…

    Igaz, nem tőlem kérdezted, de engedd meg, hogy én is vissza kérdezzek.

    Te olvastad is amit linkeltél, vagy csak linkelted?

    Hiba akkor állt fennt, mikor semmilyen cache állítást nem végeztem!!

    Pontosan ezért tettem fel a fenti kérdést. Idézet a wiki-ből, 20971520 is the default, which is 20MB, ami azt jelenti, hogy alapból 20 MB a cache mérete, ami csak a hálózati (helyi, internet) lejátszásra van (kifejtve, egy 160 Mb/s-es - kép és hang együtt véve - sebességű videó esetén 1 másodperc előtöltést ad!).
    Az USB-s lejátszás esetén nincs semmilyen cache. Az USB port sebessége határozza meg a maximumot (azaz, amit olvas, azt küldi ki), 2.0 esetén ez 480 Mb/s az elméleti maximum (de ez még soha nem láttam).

    Ezért ajánlott a buffermode 1-es beállítása (ami mindenhol használja a cache-t), a memorysize nálam S912-n FHD-ig a legjobb eredményt a 133 - 150 MB hozta (mind lejátszás, mind hálózati terhelés esetén), a 4K-hoz már kevés volt a folyamatos lejátszáshoz, ezért emeltem meg 300 MB-ra (itt már nem volt megállás, akadás és a hálózati terhelés is elfogadható szinten maradt). Mind ez gigabites hálózaton (900 Mb/s feletti érték mind két irányban), ahol cache nélkül is tökéletesnek kellene lennie, de nem az.

    Gondolom itt is van egy minimális százalék érték, ami elérése után indul meg a lejátszás (természetesen, a videó méretét, sebességét is figyelembe véve). Lassú forrás, nagy videó méret esetén ez több időt vesz igénybe túl nagy cache méret esetén. Ugyan ezen példánál, túl kicsi cache esetén megállás, akadás tapasztalható.

    Természetesen, mint az informatika több területén, itt is próbálgatni kell, megtalálni a legjobb eredményt, az adott hardverhez, környezethez.

    [ Szerkesztve ]

    Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.

Új hozzászólás Aktív témák