Új hozzászólás Aktív témák

  • nfsu17

    veterán

    Egy érdekes dolgot vettem észre, valószínűleg senki nem így használja, de még egy darabig én igen. Nem tudom hol lehet a hiba...ha van.
    PC-ről ha át akarok másolni egy nagyobb fájlt (pl. >3GB), akkor se a win másolója, se a TC nem tudja elkezdeni, mert hibát dob, hogy nem éri el a boxot. Vagyis elindul a folyamat, elkezd számolni (kb mint ha lefagyna az ablak), de kb fél perc "szenvedés" után abbahagyja. Persze 1s-al utána már lapozgatok a boxon belül a mappákban pc-ről. Kisebb fájlok szinte azonnal átmennek.
    HA a boxról kezdem el a másolást, akkor 1s múlva már húzza is át a fájlt.
    Tehát "tolni" nem tudok nagy fájlokat pc-ről, de "húzni" meg igen a boxról.
    Szerintem a kutya itt lesz elásva:
    Egy samsung 128GB-os microsd kártya (exFAT-ra formázva) van egy ugreen usb 3.0-ás kártyaolvasóban az usb 3-as portban. A sebesség, ha már beindult akkor elég gyors is tud lenni, akár 60MB(ájt)/s...de a 30-35 szinte mindig megvan.
    Megpróbálom majd külsős HDD-vel is.
    Meg ami még fura, hogy eddig egyetlen egyszer sikerült a win-en (és TC-ben is) látnom a boxot, azaz a CoreELEC nevű megosztást (SMB). Akkor gyorsan csináltam egy parancsikont hozzá.
    Azóta nem jelenik meg sehol a win-ben, sem a TC-ben a hálózatoknál (mondom, egyszer már megjelent). Viszont a parancsikonra kattintva azonnal bent vagyok a boxon és a 128-as memkarin is...és pingelni is lehet.

Új hozzászólás Aktív témák