Új hozzászólás Aktív témák

  • vargalex

    Topikgazda

    válasz ®abstract® #88078 üzenetére

    Azért az tegyük hozzá, hogy te nem ezt mondtad és nem ebből az igényből indult ki a 32 vs 64 bit "vita". Folyamatosan azt írtad, hogy visszafogja a rendszert:

    "Te boxodba ba már egy jófajta 6 magos proci dübörög és pont az előnyeit nem lehet kihasználni!"
    "A másik dolog pedig,hogy hiába van olcsóbb vagy drágább boxod,ha mind2 n ugyanugy futnak az appok mert le van korlátozva a teljesítmény"
    "Szóval akkor szerinted miért fejlesztenek és tesznek bele TV boxokban is 64 bites processzorokat amik nem tudnak pörögni az ugyanilyen rendszeren? :) csak visszafogottan 32bit en?"

    Ami esetünkben nem igaz, hiszen nincs annyi RAM, aminél számítana (illetve, ahogy írtam, a PAE miatt még csak nem is igazán számítana).

    Biztos, hogy nem a fejlesztők lustasága ez. Hiszen ők azt csinálják meg, amit kérnek tőlük. Ez viszont nyilván pénzbe kerül. Nyilván ezt a modult megiratták valamikor korábban 32 bites SoC-ra, de 64 bitesre nem finanszírozzák, mondván, a 32 bites rendszer elfut a 64 bites SoC-on is és akkor ugye a régi 32 bites SoC-ok miatt 2 forrást kellene karbantartani. Úgyhogy ez inkább kereskedelmi kérdés. Pont úgy, ahogy miért raknak 100 Mbps LAN portot sok boxra? Azért, hogy spóroljanak x centet.

    [ Szerkesztve ]

    Alex

Új hozzászólás Aktív témák