Új hozzászólás Aktív témák

  • Wolfskin

    őstag

    A Gmail jól tud szinkronizálni saját magával. Csak más programokkal nem kompatibilis. Illetve azok beolvassák gmailt, csak az vissza már nem tud olvasni.
    Az adatbázis alapjában jó, napokat töltöttem vele, hogy egy EssentialPIM nevű progiban minden mezőt kijavítottam, egy kalap alá hoztam az addigi sok helyen tárolt adatokat. Nem a gmaillal van baj, hanem az különböző programok kompatibilitásával.
    --------------------------------------------------------------
    Annak idején így csináltam:
    1. a EPIM-ből exportáltam vcf fájlokat
    2. ezeket egy appal átkonvertáltam (ANSI-UTF8)
    3. meg kellet még valami app, ami betette őket címtárba (akkor nem írtam fel, mert azt hittem többé nem kell megcsinálnom. igazából nem is értem, hogy az android hogyan menedzseli a névjegyeket, a nokián egyszerű volt egy könyvtárban volt minden, egyszerű volt a pc-re oda-vissza másolgatni))
    4. minden gmail fiókból kitöröltem a címtárat
    5. csináltam egy szűz új fiókot csak a telefonszámoknak (hogy a mail partnereket ne szinkronizálja bele)
    6. erre felszinkronizáltam az andrioidon lévő számokat
    7. telefoncsere előtt azt gondoltam, hogy az újólag lementett (20) számot hozzászinkronizálom
    9. telefon/beállítások/kapcsolatok szinkronizálása (ez a fiók)
    9. eredmény: a 20 új kapcsolaton kívül minden eltűnt a telefonomról
    10. a gmail címtárában a kapcsolatok minden információtartalma átkerül a megjegyzés mezőbe, a többi mező üres. Innen kezdve használhatatlan
    11. a EPIM nem tud olyat csv-t exportálni, amit a gmail be tudna olvasni
    12. más offline programot nem találtam, ami képes lenne ilyesmire

    13 az is eszembe jutott, hogy a pc -> vcf -> andoid - > gmail vonal sem működik, mert az android tudja értelmezni az EPIM által kiexportált kontaktokat (vcf), (persze csak hosszadalmas átkódolások után, tehet ez sem egy sétagalopp ám) és amikor felszinkronizáltam őket gmailre, már szarul mentek fel, és amikor újra szinkronizáltam, akkor a szarokat töltötte vissza telefonra.
    -------------------------------------------------------------
    Az a kérdés, hogy lehetséges-e a kontaktok offline menedzselése (PC-n) és innen szinkronizálása (android, gmail) vagy neki kell egyszer gyürkőznöm és telefonban vagy a gmailbe bepötyögni mindent?
    Azért szeretném pc-n, mert van több ezer olyan, amit nem akarok kitörölni, csak rendszerezni és archiválni, de azt se em szeretném, hogy rajta legyenek a telefonon. Vagy ezek a felületek (android, gmail) arra vannak felkészítve, hogy 1 user, 1 fiók és 100% kontakt, semmi cicó, snikk-snakk, különcködés? Tehát az, hogy megcímkézzem a kontaktokat, a céges mobilra csak céges, a magánra magán, a sim-re meg 250 legfontosabb vész esetére, ha gyorsan kell telefont váltani, már ördögtől való?. Az "össze-vissza szinkron" alatt ezt érted? Vagy azt, hogy 2 telefon +3 gmail fiók+outlook (nokiát már nem használok) már önmagában rossz? Vagy egyszerűen arra akarják szorítani a usert, h ne legyen offline élete?

    [ Szerkesztve ]

    ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

Új hozzászólás Aktív témák