Új hozzászólás Aktív témák

  • Keeperv85

    nagyúr

    válasz cappa72 #10313 üzenetére

    A data meghajtón bárhol lehet, megtalálja a rendszer akkor is ha nem szabályos helyen van. Pl. data/preinstaled-app/-ban vannak a MIUI alatt.

    Ezzel kapcsolatban van nekem viszont egy kérdésem. Tudom hogy létezik olyan script, ami a telepített programokat visszateszi factory reset után, azt nem tudom hogy hogy van megoldva, mert egyet sem találok... :W

    Tehát olyan kéne nekem, ami a data-ra visszatesz dolgokat, ha valaki lenyom egy factory reset-et. Tudom hogy az init binárisban lehet pl. a wifi fw fájlokat ide mozgatni, így lehetne mást is, de a kernelt nem akarom bántani.

    Van egy egyszerű elképzelésem, de nem jó, mivel ez nem csak az első bootra megy le. Init.d támogatással terveztem valami ilyesmi scriptet futtatni:

    #!/system/bin/sh
    su
    mount -o remount,rw /system
    mount -o remount,rw /data

    for filename in /system/cust/*.xml;
    do
    busybox cp $filename /data/cust;
    done

    busybox rm -rf /system/cust
    busybox rm -rf /system/etc/init.d/xmlrestorescript

    Ez így nem jó, mivel pont azt nem csinálja, amire kell. Ez tényleg csak az első indításra fut le, ha utána valaki factory resetet nyom, akkor már nem lesz ott, mert ugye a végén törli magát. Ha viszont itt hagyom, akkor folyamatosan minden indításra írni fog a data megadott helyére, az megint nem jó... Szóval kellene valami változó, ami figyeli, hogy ez az első start-e factory reset után, csak nem tudom melyik az... :U

    Gondolom húzzak át az alkalmazás fejlesztő topicba.... :U

Új hozzászólás Aktív témák