Új hozzászólás Aktív témák

  • crok

    Topikgazda

    válasz Botlop #48197 üzenetére

    Ez nem az Android alkalmazások topik, annak az összefoglalójában említettem mivel lehet root-al rendes, alkalmazás szintű backup-ot csinálni. Idézem akkor onnan:

    Biztonsági mentés root-al (máshogy app adatot menteni úgyse tudsz):
    Swift Backup - backup app, méltó utódja a Titanium Backup-nak (ami mára már elavult)
    Neo-Backup - régen OAndBackupX - ugyancsak backup app viszont open source (GitHub release letöltések - F-Droid - Izzysoft)
    AppDash - Az EX Kernel Manager (EXKM) fejlesztőjének keze munkája, kiváló alkalmazás ez is.
    Migrate - @XDA - letöltések az XDA thread 1. hsz végén vagy AndroidFileHost-on - két verzió van: NG (non-Google Play) és GPE (Google Play-en is letölthető változat) - az NG többet tud.. Forrás @GitHub-on
    A TiBu / Swift / NeoBackup magáról az app-ekről és|vagy beállításokról, SMS-ekről, kontaktokról, háttérről, wifi hálókról tud egy bármikor elérhető és mozgatható, tételes mentést csinálni. Tudsz benne mostmár csillagozni (egyfajta címkézés, de csak egy címke van, nincs TiBu szerű címkézés) és lehet az appok listáját is szűrni / sorbarendezni igen jól (pl. install idő, enabled/disabled, system/user..). Így tételesen tudsz backup-ot tartani a dolgaidról. A Migrate is egyfajta backup megoldás de (szemben a TiBu-val / Swift-el / NeoBackup-al) egy nagy pakkban viszi át a dolgokat válogatás nélkül vagy akár a nagy zip-ből válogatva, egyik ROM-ról a másikra. Így egy költözés (migration) sokkal könnyebb, sokkal közelebb van egy amolyan flash-and-forget vagy one-click-solution-höz. Olyasmi, mint a Titanium Backup által generálható flash-elhető ZIP volt régen csak sokkal gördülékenyebb és Android 11+ is működik (a TiBu-hoz nagyon nagyon régen és egyébként is ritkán nyúl ma már a fejlesztője, a bejelentésekre gyak. nem is reagálnak már..). A használata custom recovery nélkül is megoldható (vagy pl. ha nem fért el a mentés egyetlen zip-ben), erre van egy un. flasher alkalmazás: a Migrate Flasher, ami elérhető Play Store-ból vagy AndroidFileHost-ról vagy az XDA thread-ben is. Az XDA thread-ben és AFH-n elérhető egyébként mind maga a Migrate mind a Flasher is.

    Neked a Swift vagy a Neo való.

    Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

Új hozzászólás Aktív témák