Új hozzászólás Aktív témák

  • Bondi

    csendes tag

    Nem akarok beszállni a vitába :DDD , de próbáljunk pozitív tanácsokat adni, mert ahogy írjátok, az otthoni környezet borzalmasan visszatartó lehet. Ne tetézzük. :) Tényleg nagyon nehéz abból az otthoni berögződésből kiszakadni, hogy inkább maradj meg annál, ami van, legyél elégedett a „biztos jövedelmeddel" stb. (Nem akarok dühöngeni, de egyébként politikailag is ez a mentalitás érhető tetten, hogy inkább meghúzza magát mindenki, „csak hogy rosszabb ne legyen", és persze épp amiatt egyre rosszabb, mert még aki tenne is valamit, azt is visszahúzzák, lehurrogják, körbeugatják.)

    A viszonyai mindenkinek különbözőek. Összehasonlításképp az eddigiekkel: mi nem Londonban, hanem Birminghamben egy nem túl elit utcában élünk ketten kb. egy fizetésből, össz-vissz nem sokkal többől a minimálbérnél. Nem élünk nagy lábon, de megvagyunk. Szóval az anyagi biztonság mást jelent, mint amit otthon képzelnek róla. Az nem anyagi biztonság, amikor kidolgozod a beled, hogy kifizethesd a számláidat.

    A lényeg, hogy aki kijön, az ne adja föl a kezdeti ambícióit, mint velem is történt az évek során. :DDD Mert sajnos ha beleragadsz egy környezetbe, ahol mindenki csak hőbörög, hogy mennyire elege van már ebből a szar melóból és „majd új állást keres, ha...", avagy „csak ennyit nyerne a lottón és...", akkor észre se veszed, és te is olyanná válsz.

Új hozzászólás Aktív témák