Új hozzászólás Aktív témák

  • tildy

    nagyúr

    válasz instantwater #33034 üzenetére

    Szintén zenész. De én nem annyira honvágynak mondanám, hanem el innen. Hozzá kell tenni, hogy Kelet Londonban lakunk, kb. 50 100 m-re attól a helytől, ahol pár éve egy magyar nőt találtak a fagyasztóban. Minden évben van valami gubanc az egyik úton, vagy éppen canning townnál. Nem érzem biztonságosnak akkor, amikor már nagyobbak a gyerekek, hiába jó itt a Lakóközösség a házon belül. Az meg egy másik dolog hogy a 62 m²-es lakásunkat három gyerekkel már kinőttük.

    Én azt vettem észre, hogy amíg nincs gyerek, addig tök jó mert dolgozol látástól mikulásig ha akarsz, de amint gyerekek vannak az itteni élet már kb. vadkapitalizmus. Ugye nekem 30 valahány hetes terhesen is kihajtottak volna a belem, betegen, akkor épp szívproblémákkal . Decemberben jár le a szülési szabadság, utána még kiveszem a szabadságaimat, de márciusban az egy év két hónapos gyerekem mellől vissza kell mennem dolgozni. Oké persze részmunkaidőbe is visszamehetek, de mindenképpen vissza kell különben fizethetem ki a cégnek az extra Maternity payment-t. Ami kb 20k lenne. Na mindegy így visszamegyek pár hónapra mindenképp, de utána fogalmam sincs hogy merre tovább. Három gyerek esetén egy bölcsiben egy oviban egy iskolás illetve hát jövő szeptembertől már kettő iskolás.

    Ez azt jelenti hogy a 30 ingyenes órával fizetek 1000 £-ot a középsőre, 1500-at a kicsire, és 200 £-ot a nagyra, amennyiben teljes munkaidőben megyek vissza, hogy valaki vigyázzon rájuk. Ki lehet számolni hogy ez még egy jó keresett esetén is elég sokat visz. Mindezek mellett pedig most hiába nem kapok semmit már a Maternityből, de ugye a fél keresete 50 k felett van, ezért vagy nem merjük a családi pótlékot vagy vissza kell fizetni. Cloud engineerkent és programozokent máshol is kapnánk munkát , ahol valamit vissza is adnak normálisan a befizetett adóból . Szóval nekünk kicsit elegünk van, csak még nem döntöttünk merre. Skócia vagy Németország .

    [ Szerkesztve ]

    "Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

Új hozzászólás Aktív témák