Új hozzászólás Aktív témák

  • Bubee82

    őstag

    válasz Ivan15 #6586 üzenetére

    Köszönöm a hozzászólásaidat :R

    Hidd el h tisztában vagyok azokkal, amiket leírtál. Én most jöttem haza Dániából, összesen 3 évet éltem kinn (ebből a tavalyi évben párommal). Volt részem költözésben (most is folyamatban van), és sok minden másban is. A dánok sem sokkal különbek, mint amit itt olvastam az angolokról. Megkaptam a kiképzést, ami a Magyarországtól való távol élést illeti, így annyira már nem vagyok zöldfülű. Persze ennek ellenére is résen vagyok, hiszen érhetnek meglepetések, éppen ezért is kérdezgetek itt Angliáról. Az eddigiek alapján nagyjából minden ugyanaz, leszámítva h egy olyan világba készülök/ünk, ahol a nyelv nem okoz nehézséget a mindennapokban, hivatalokban és bárhol máshol. Ez nekem hatalmas megkönnyebbülés és előny, mert egy olyan országban ahol egy harmadik nyelvet beszélnek sokkal nehezebb érvényesülni, mint ahol egy általad jól beszéltet és amelyet végülis teljes mértékben értesz.

    Tegnap Londonon keresztül jöttünk haza, így egy pillanatra belekóstolhattam ebbe a világba. Hogy úgy mondjam tetszett, h nem kell megkérdezni h dujuszpíkinglis és nem kellett ezután látnom a szájak lekonyulását :) És még sorolhatnám. Ezen felül az oldalbordámnak is több lehetősége van munkát találni pontosan a nyelvből kifolyólag.

    Kimegyünk, megnézzük mire jutunk, aztán max. tovább állunk, ha nem tetszik. Nem csinálunk nagy ügyet ebből. Igaz már belefáradtam a költözésekbe, ezt megmondom őszintén és már szeretnénk valahol megállapodni. Majd kiderül hol lesz ez :) Még egy-két-három év van, amíg ez eldől (Új-Zéland és Kanada van tervbe Anglia után, de az már végleges lenne). Utána már nem vágunk bele semmibe azt hiszem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák