Új hozzászólás Aktív témák

  • akoshorvath

    újonc

    Sziasztok!

    Új vagyok itt a fórumon teljesen és csak pár oldalt olvastam el visszamenőleg illetve ami engem érint, és ezért írok most, hogy tisztább képet kapjak. Remélem tudtok segíteni tanácsban :) .

    Párommal szeretnénk kimenni Angliába. Utánajártunk már sok mindennek, és néztünk közvetítő cégeket is a rémhírek ellenére. Az egyiknél voltunk egy ilyen "interjún", ahol a következőket mondták illetve tapasztaltuk. A nevét nem említem direkt.

    Skóciába tudnának munkát biztosítani szállodában, ottani szállás 35-60 font valamint kaja, az lenne mint a vendégeknek. General Assistant lenne ez a bizonyos lehetőség.
    Ők tervezik meg a kiutat meg segítenének. Az ottani mnimálbérért persze, amiből ha lejön az adó meg miegymás akkor nem sok marad, ha összehasonlítjuk az itthonival.Kapcsolatban vannak egy kinti céggel és ők küldik ki illetve keresnek nekünk állást, nem is az itthoni.Elvileg magával a hotellel kötnénk szerződést és nem a közvetítővel.

    Az egész úgy zajlott, hogy egy nyelvi felmérőn vettünk részt, ami kb annyiból állt, hogy megkérték mond el ki vagy, hol dolgoztál, vagy most jelenleg mi a hobbid...vagyis olyan primitív kérdések, amiből nem lehet felmérni az ember tudását, mert ezt már egy általános iskola 4.osztályos tanulója is el tudná mondani aki már 4 éve tanul angolt...
    Aztán jött hogy ez az egész 200k-ba kerülne amiből 120k csak a programdíj.Ugye ilyet nem tehetnének de ezen ne akadjunk fent még.
    Mutattak egy szerződés mintát, ami kb olyan volt mint egy wordben gyorsan összetákolt szerződés. Semmi konkrét, csak a legszárazabb adatok, amit még csak támadni sem lehetne, mert nincs kifejtve benne szinte semmi. Munkaórák száma sem fix csak heti 30-44 óra (ha jól emlékszem), meg a cím, a bér ... Egy oldal az egész, ami még csak szerződésnek sem lenne mondható.
    Persze ha nem kérdeztem akkor nem mondtak volna el dolgokat, mint pl orvosi ellátás, adó, vagy mi van ha nem tetszik a munka stb. Kérdésemre, hogy mi van ha bármi okból ez a 6 -12 hónapos szerződést amit ők köttetnek velünk felmondom, mi történik: fel lehet mondani persze, csak ne egyből mert őket is lejáratjuk...
    Amit vittünk önéletrajzot az nem jó, hanem csináljunk újat. Amikor elkérte meg sem nézte hanem csak a kis lapját töltögette. Hozzáteszem ez az újfajta önéletrajz ami direkt ezek miatta a dolgok miatt lett bevezetbe egységesen európában. Az új önéletrajzban közel sem szerepelt annyi mint az elsőben.
    Akkor mondták, de nem biztosra hogy van egy második körös interjú, ami nem biztos! Illetve elég az önéletrajzban annyi is, hogy legyen tapasztalat, elég pár hónap a vendéglátásban (szóval kamuzhatsz is nem számít).

    Még semmit nem írtunk alá, csak a jelentkezést küldtük el mailben meg a javított önéletrajzot, amit már elvileg kiküldött Angliába. Aztán ma volt, hogy de alá kellene írni, egy papírt (a 200k-ról), hogy történjen is valami. Eddig is nagyon nagy kamunak tűnt de ezek után...Párom jelenleg nincs pesten így ő nem is tudná most aláírni, de mondták, hogy akkor elküldik mailben mi meg kinyomtatjuk visszaküldjük szkennelve az is jó. Úgy lett volna hogy ma én bemegyek és aláírom, de nem tudtam menni. De mondom akkor legalább el tudjuk olvasni, hogy mi is van abban a bizonyos aláírandóban. Persze azóta is küldik, reggel óta...szóval ez is elég gyanús.
    Elég sok rossz hír kering róluk,ezért is kérdezem én , hogy így látatlanban erre ti mit mondanátok. Én szerintem tuti nem kötök velük semmit, mert csak átverés, és semmi sem garantálja, hogy azt kapjuk mint amiről szó volt.

    Ti hogyan kezdenétek?
    Olvatsam, hogy a gumtree-n keressek meg másik is mondták. Az nem baj hogy még nem vagyunk kint, mert nem tartjuk jó ötletnek csak úgy kimenni a semmibe.
    Vagy esetleg kinti közvetítőket keressünk?

    Bármilyen javaslatot vagy tanácsot szívesen veszünk :).
    Előre is Köszönöm mindenki hozzászólását, véleményét. :R :R

    Üdv: Ákos

Új hozzászólás Aktív témák