Új hozzászólás Aktív témák

  • Crystalheart

    senior tag

    válasz Synthwave #25122 üzenetére

    Akárhogy is, nekem nem tud átjönni semmi sem A-tól Z-ig, ha közben a fél ABC hiányzik belőle, helyette hatszor ismétlik a D betűt.

    Azon kívül a YnS megpróbált intellektuálisnak tűnni, de mind a megszokott kapcsolatokat bemutató szálak, mind a tabu-boncoló végső szál abszolút sekélyes maradt, sok pszichológiai bukfenccel, és mint mondtam, ugrással. Van története? Van koncepciója? Vannak szereplői? Van, van, vannak. Így addig nem lehet jó, amíg nem jók a karakterei. Én nem dobom el az agyam egy szépen megrajzolt lolitól (pláne hogy semmi extra nincs a sorozat rajzában, hétköznapinak mondható, amióta ennyire használják a számítógépet az animációban), nálam nincs "szerelem első látásra", észnél maradok. Nem művészfilmet akarok, de banyek, egy klasszik Disney hercegnőben több mélység van, pedig azokat gyerekeknek készítik. A YnS ebben a formában a látszat ellenére nem feszeget komoly kérdéseket, nem csinál lényegében semmit. A néző nem gondolkodik el rajta, nem tanul belőle, nem értékel át semmit, nem érti meg a főszereplő motivációit - mert az események csak úgy megtörténnek.

    Örülök, ha neked tetszik, nem akarlak lebeszélni róla vagy ízlést diktálni, de attól még objektív mércével egyáltalán nem lesz jó, az AniDB-s pontszám közelíti a valódi értékét, még ha amúgy korántsem objektív felhasználók aránytalan fel- és lepontozásából átlagolódik is. (Különben nem tartom sokra a pontozósdit, aligha lehet kifejezni pontokkal egy művészeti produktum értékét.) Ha valaki véleményt, kritikát mond, az nem árt, ha tisztában van az általa kedvelt művek hibáival is és nem túlozza el az erényeit, mert ha mégis, az már fanatizmus.

    "Rendezőként kicsit könnyebb a helyzeted abból a szempontból, hogy nem egy kényes tárgyat akarsz vászonra vinni." - Rossz rendezőként biztosan. A jó alkotó a tabut, a borzasztót, az idegent alkothatja meg talán a leghatásosabban. Lásd pl. Móricz Szegény emberek c. esszéjét, ami ráadásul egy korai novellája.

Új hozzászólás Aktív témák