Új hozzászólás Aktív témák

  • KISDUCK

    addikt

    válasz Farkassacred #46380 üzenetére

    Pedig a vallás passzolt az Enen no Shouboutai-hoz és hát oda illő volt, hogy volt valaki a csapatban aki a vallást képviselte és próbált a kárhozottért úgy mond valamit tenni. Attól hogy még apáca szerű karakterek meg vallási árvaházak voltak az animében és imádkoztak egyet a kárhozottért nem vonnák túl sok hasonlóságot a kereszténységgel, attól szerintem távol áll az ami az animében van. Vagy téged csak az zavart hogy volt néhány hasonló vonás a kereszténységgel? Ha az "apáca" helyett egy dagadt kopasz budhista szerzetes lett volna aki "szutrát" nyomott volna inkább a kárhozott testére azt jobban el tudtad volna fogadni?

    A Tate no yuusha-ba is jól beépítették a vallást és nem is ezzel volt benne a baj, hanem az hogy néhol gagyira vették a figurát. Plusz mivel a középkori Európa mintájára építették fel a világot célszerűbb volt pár dolgot a kereszténységről mintázni. Nagyon idegen lett volna szerintem abban a környezetben ha más vallástól lopnak hozzá stíluselemeket.

    Így belegondolva mennyi film, sorozat, könyv, képregény , manga vagy játék hiányozna kultúrából ha sehol nem ábrázolnák a vallást. Kapásból buknánk az összes ördögűzéssel kapcsolatos filmet, nekem a személyes kedvencem ebből a témakörből a Keanuu Reeves főszereplésével készült Constantine a démonvadász, szerintem ez a legjobb, leglátványosabb film (de nem a legijesztőbb) ami a fény és sötétség harcával foglalkozik... és akkor a klasszikus vámpírokról, boszorkányokról meg a többiről ne is beszéljünk....

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák