Új hozzászólás Aktív témák

  • Archanon

    őstag

    válasz jahrn #9130 üzenetére

    Ha tényleg volt valami folytatásról szó a készítők részéről, akkor talán nincs minden veszve, elvégre nem olyan régi a Canaan anime változata. Valamivel viszont tényleg ki kéne még egészíteni, hogy kerekebb legyen. A játékról én is olvastam, de könyörgöm, milyen már az, hogy ha teljesen meg akarom érteni a sorozatot, akkor utazzak ki japánba, vegyem meg a játékot, és persze tanuljak meg mellé japánul, azt játsszam végig...? :DDD

    ____________________

    Kure-nai

    Tegnap végül befejeztem ezt is, aludtam rá egyet, lássuk.

    Őszintén szólva egy kicsit csalódtam benne, az első 2-3 rész alapján valahogy többet vártam az egésztől. Az alapsztori tetszett, meg maga a sorozat se rossz, de rövid, és teli van "fehér foltokkal". A filler szerű részek (1-2 volt) helyett inkább a történetet kellett volna bővebben adagolni, vagy pedig +2-3 résszel megtoldani magát a sorozatot. Néhol nekem túl ködös volt, és a megmagyarázatlan dolgok miatt többször is hiányérzetem akadt. Voltaképpen ugyanaz a probléma, mint a Canaan-nál, egyszerűen kevés volt az idő a történet teljes kibontására, és ez sajnos elég sokat levon az értékéből. Kíváncsi lettem volna pl. az amúgy tök sablon szerencsétlen főszereplő múltjára egy kicsit bővebb kiadásban (1-2 mondatban milyen már lerendezni... pff), miért olyan, amilyen, valamint a Houzukin-ok és a Kuhouin-ok kapcsolatára se derült fény. A mellékszereplők jelentős része meg nem igazán tett hozzá a sorozathoz, inkább csak jelen voltak, pedig szívesen megismertem volna őket is egy kicsit jobban. (Mintha akarnának egy második évadot... mondjuk ez esélyes, mert a light novel is még javában tart.)
    A történet befejezése végül is tetszett, de én el tudtam volna képzelni mást is. :)

    (A két részes OVA, ami történetben közelebb áll regény után készült mangához, valószínűleg egy későbbi időszakot mutat be, egy új főellenséget felvezetve, új szereplőt, valamint egy a TV sorozatban is jelenlévő karakter személyiségének teljes kifacsarása is megtörtént... illetve gondolom ő maradt, amilyen eredetileg is volt..a mangában persze. Na mindegy, az OVA számomra ilyen teljesen WTF volt, se füle se farka.)

    A karakterdizájn bejött, egész realisztikus az ábrázolás, de semmi kiemelkedő, átlagosnak mondható. Néha talán kicsit deformálódtak a fejek (orr, szem). Szereplők közül az egyetlen igazán említésre méltó karakter természetesen Murasaki. :P

    Extra aranyos... szerepelhetett volna többet is. :DDD Neki a karaktere is szépen ki lett dolgozva, a hangja meg... :R Tetszett a beszélőkéje is, 7 éves létére. A főszereplő gyerek meg, mint mondtam, tök átlag, irritáló személyiséggel. De talán ha egy kicsit több belepillantást kaptunk volna az eddigi életébe, meg mondjuk többet cselekedett volna, nem érezném ezt. Oh, és persze női hangot kapott, a változatosság kedvéért, ami rohadtul HALLATSZOTT, és idegesített - és micsoda véletlen, Canaan szinkronhangját.. :DDD A kettő között nem sok különbséget véltem fölfedezni..

    Összességében: jó alapötlet, tényleg jó -bár kicsit hiányos- sztori, a főszereplő kölkön meg egy két gonoszon kívül többnyire szerethető karakterek, kellemes zene jellemzi. Megnézésre ajánlott. :K [7/10]

    (#9045) viktor900: Slice of life van dögivel, de van némi akció is, aprócska dráma, hangyányi humor, úgy mindenből pont elég. Szerintem jó kis egyveleg. Nézd meg... aztán majd eldöntöd magad, tetszett-e. Unalmasnak nem mondanám, mert a történet fenntartja az érdeklődést.

    Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)

Új hozzászólás Aktív témák