Új hozzászólás Aktív témák

  • pergabb

    senior tag

    válasz moleculez #109333 üzenetére

    winfosolok, 10700k, ami processzor terén kb egy kutya (illetve húzva van, így erősebb), gpu rtx 3070 ami nyilván erősebb, de telefon iphone, tablet apple termék szintén, igazából a fogyasztás kavar be, videóvágás 30%, 70-ben meg 24!!! (nem 100) megapixeles fotók szerkesztése, sok hdr összeillesztéssel (ez úgy is betegesen lassú bármilyen rendszeren és géppel).
    Szóval java részt a fogyasztás miatt venném, kisebb részben az ökoszisztéma miatt, ph-n Peti 1.4 misiért szerzi be, arra egy sima apple care, meg van a 3 év gar és spóroltam hivatalos bolthoz képest 200-300 ezret.

    Gondolkoztam azon is, hogy asztali gépet újítom, bár 2 éves csúcs gép, de persze mindig akkor vásárolok be, amikor hirtelen elkezdenek fejlődni, egy 13 genes 13900k rommá veri a mostanit, de még több lenne a fogyasztás :D Nálam nincs tv, mikro, hifi stb, megy a gép és pörög a meló, minden izzó ledes, a hűtő zabál még és ennyi, de 330-340kWh a havi átlag.

    A kérdést pedig azért tettem fel, mert bennem van az e pénisz méregetés, de én is attól félek, hogy jön az új, a régi elérhetetlenné válik, azonban emelnek az árakon ismét, cserébe pedig kapok max 20% előnyt, ami felhasználás során vélhetőleg nem igazán lesz érezhető, de a mostani 32 magos is képes volt bizonyos műveletek alatt túlmelegedni, szóval nem állnak át 3nm-re, akkor szívás van.

    Képszerkesztés adobe progik alatt, ott meg amúgy nem tudom os rendszer esetén mi történik, windows vonalon szinte mindegy mi van a gépben, mert egy optimalizálatlan para az egész, szerintem csak új funkciókkal foglalkoznak, többire meg azt mondják minek, fejlődnek a cuccok, majd megoldja erőből a gép. i7 6700-ról i7 10700k-ra váltva éreztem a plusszt, ami közben el is múlt, egyre botrányosabb.

    Amúgy is kellene hordozható gép, erőben keresnék vmi jót, akkor kapásból a teljes naftát winfos laposok nem adják le hálózat nélkül, de cserébe még így is lemerülnek 2-3 óra alatt aktív használat mellett.

    Igazából mivel nagy durranásra nem számítok m2 pro max esetén, csak az említett e-péniszem lesz majd kisebb utána, így vagy a fogasztás számít és ezért is gondolkoztam el ezen az oldalon, vagy elfogadom, hogy magas a villany számla és kifacsarok egy betegesen erős inteles konfigot és a földhöz vágom magam, ha kiderül benchmarkok alatt lett csak 300-400%-al gyorsabb, amúgy minden ugyan olyan lassú, de már 400kWh a havi fogyasztásom :D

    Tudom, az élet nagy dilemmái.. de minden romlik és nem pics*gni akarok, inkább most vmi időt állót, mint pár év múlva 10-szer annyiért, miközben én nem lettem gazdagabb, max szegényebb.

    Zárójelben azért hozzá tenném, hogy a mostani gép marad, kivétel akkor, ha elfogadom a fogyasztást és beújítok egy 13genes asztali gépbe, i9-el, rtx 4080-al, akkor mehet el szépen, amúgy van 1-2 dolog ami ezen a rendszeren könnyebben megoldható, de ha nem, akkor is inkább családon belül oda adom vkinek, akinek parasztvakítás lenne az ereje, ami nekem kevés :D

    ui.: van optimalizálásban amúgy különbség adobe progik alatt? Lightroom, ps, ilyenekre gondolok, mivel win alatt tényleg egy kín mindegyik.

Új hozzászólás Aktív témák