Új hozzászólás Aktív témák

  • SharpSA

    veterán

    válasz emvy #109911 üzenetére

    Érdekes dolgokat írtok. Én használok Windows-t is és MacOS-t is. A mostani alap 16-os M1-es Pro előtt egy M1-es Air-t használtam szintén 16GB RAM-mal0, ugyanazzal az 5120x1440-es külső monitorral kiterjesztett, azaz plusz képernyőként USB-C to Displayport kábellel. Így a monitor natív felbontásra állítva működik és a MacBook-okon is mindig a "több terület"-re van/volt állítva a képernyő. Korábban raktam is ide képeket mindkét géppel. Chrome ugyan nálam nincs sehol, de sok minden más van és sokszor 4-5-6 program is fut egyszerre (plusz az egyéb kis segédprogramok), ebből 2 különböző böngésző fejenként legalább 5-8 füllel. Vagy nem vagyok érzékeny az általatok írt laggokra és ezért nem hagyott bennem mély nyomot, vagy nem igazán találkoztam velük. Az biztos, hogy számomra egyelőre bőven elég a 16GB RAM, tehát nem értek egyet a "ha mindenre jo desktop replacement, akkor M1 Pro sok RAM-mal" írásoddal, de valóban van olyan, ahol szükséges lehet a több RAM. Csak ugye érdemes nézni az ár/érték arányt is, hogy az valóban szükséges-e és itt jön be az "mindenre jó" kérdése.
    Sok-sok év Windows után az elmúlt pár év MacOS számomra megváltás, de sajnos továbbra is van Windows-os laptopom, mert van pár dolog, ami csak azon működik, na meg hogy munkában ne maradjak le a csodás Windows 11 "újításairól", hozzá tudjak szólni ahhoz is az ügyfeleknél.

    Más: végre meglett a Logitech MX Master 3S egér mellé egy Logitech MX Keys Advanced Plusz nemzetközi kiosztású billentyűzet. Nagyon jó ez a billentyűzet, jó a háttérvilágítás (kíváncsi vagyok így nálam mennyi lesz az üzemideje egy feltöltéssel minimum fényerővel) és a billentyűút, kellemes vele a gépelés és lám ezen is lehet magyar ékezettel írni, csak a kiosztást kell váltani. ;)

    Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben

Új hozzászólás Aktív témák