Új hozzászólás Aktív témák

  • kchris78

    veterán

    Én nem gondolom hogy a winnek dupla annyi memó kellene. Illetve inkább megfordítom: nem gondolom hogy a macnek hiába ARM ELÉG fele annyi memó. Megnéztem nyáron nagyon sok videót nagyon sok véleményt de nem volt ott statisztika hogy a gépek mikortól kezdtek swappelni. Azt mutatták be mindíg hogy mikor nyitottak annyi programot/feladatot mikor a swappelés már érdemben befolyásolta a használhatóságot, és igen, használható maradt 8GB RAM esetén is annyi feladattal mint amit 16-osok szoktak kapni.

    Szerintem az egy dolog hogy ügyesen swappel a macos (illetve brutálisan gyors SSD-t raknak bele), ezért nem ézékeli az ember ha éppen nem volt elég a RAM és swappelni kellett.. De ezt a működést ne vegyük annak hogy elég a ram mert okosan swappel 8GB esetén :).

    Nyilván megfontolás kérdése hogy bevállalja-e ezt az ember mert az apple appok megfelelően bánnak a memóval. De ha kilépünk ebből a burokból és el kell kezdeni futtatni pl Chrome-ot vagy JAVA appokat ugyanúgy megszaladhat a felhasznált memória.

Új hozzászólás Aktív témák