Új hozzászólás Aktív témák

  • Wlac

    Ármester

    Érdekes problémába futottam, és nem tudom, hogy merre induljak el.

    A hétvégén kirándultunk, majd eljöttem a szüleimhez, és megpróbáltam feldobni YouTube-ra az anyagot. Többször próbáltam, általában 0%-on marad, néha az elején felmegy 1%-ra, de onnan órák múlva se megy tovább. Egy 2.5 gigás mp4-ről van szó.

    Arra tippeltem, hogy a Safarival lehet valami, ezért megpróbáltam Firefoxból is, de ugyanez. Vimeo szintén. Látszólag megy a feltöltés, gyakorlatilag viszont semmilyen érdemleges nem történt.

    Ezzel együtt feltűnt az is, hogy a Dropboxba se megy fel egy másik videó. Amikor elindítom a gépet, olyankor a felső menüsoron lévő Dropbox ikonon látom, hogy a feltöltésnek van sebessége, de kb. 10 másodperc alatt ez 0-ra esik le.

    Újraindítottam a gépet úgy, hogy a Dropbox nem indult el automatikusan, hátha az akasztja meg a folyamatot, de a feltöltés így sem megy. Ha később elindítom a Dropboxot, már rögtön a start után nincs tényleges feltöltési sebesség. Olyan, mintha rendszerszinten venné el a tényleges sebességet.

    A Speedtest szerint a letöltési sebesség 630 Mbps, a feltöltés 626. A download latency 38, az upload 31, az idle pedig 13. Telekomos internet. Már volt modem áramtalanítás este, nem változott semmi. Kipróbáltam egy régebbi Win laptopon, ott simán felmegy az anyag.

    A YouTube gyors, simán jön a 4k anyag, a PS-es remote play is szépen ment. Látszatra tehát a nettel nincs gond.

    Ti hogyan indulnátok el a probléma megtalálásával? MBP M1 14", Ventura 13.5.1, minden szoftver a legfrissebb.

    “The wha-"

Új hozzászólás Aktív témák