Új hozzászólás Aktív témák

  • M1995

    aktív tag

    válasz Aszpirin #118399 üzenetére

    Az idők végezetéig lehet mérgelődni ezeken, hogy miért 8 GB RAM az alap MacBook, miért 60 Hz az alap iPhone, nekem is már nagyon unalmas téma ez állandóan. Ilyen az Apple kínálata, üzletpolitikája hosszú idő óta. Mekiben is jó lenne Maestro burgert vagy Big Mac-et kapni a sima hamburger árán, de nem olyan az üzletpolitika. Széles kínálat: hamburger, sajtburger, McRoyal, dupla McRoyal, Big Mac, dupla Big Mac, Maestro... És megy az upsell, még nagyobb menü több sült krumplival, több cola, extra ez+az... Bamba Marha rendeléskor is amikor kérdezik akarom-e "bővíteni" extra hússal, baconnel, kérek üdítőt, ezeken kaszálnak.

    Szét van választva a kínálat:
    Több RAM kell? Bővítsd vagy akkor már Pro/Max chip féle gépek. Több monitort akarsz rákötni? Alap M chip gép nem lesz elég.
    Alap MacBook Pro árán elég lenne bővített Air? Lehetséges. Mégis kell a jobb kijelző, aktív hűtés, hosszabb üzemidő, több port? Mégis alap MacBook Pro.

    Az Apple öt év múlva is szeretne laptopokat eladni, ha most alap gépet olyan erősen kínálnák, hogy tíz évre jó, akkor az üzletileg öngól. Valahogy tartani kell a kontrollt. M chip olyan jól sikerült, így a memórián tartják a pórázt, vagy hogy hány monitort lehet rákötni. MKBHD videót néztem M3 gépekről, lemondta a rendelését, mert elég neki a kimaxolt M1 még mindig.

    Laptopokon túl: kell szép gép recepcióra, otthoni gépnek? iMac. Van még Mini, Studio, Pro kinek mi kell.
    iPhone kínálatban is volt mostanában mindenféle: SE, 5G SE, két Mini, Plus, sima, Pro, Max és 13 is még kínálatban, lehet válogatni.

    M chipek óta legalább az Apple gépek hosszú évekre jók, tartós, használható. 3 éves M1 Air gépet is árulnak még, benne a hivatalos kínálatban. Kiváló ár-érték arány. Azért egyesített memória és SSD swap miatt nem olyan probléma ez, mint amikor még 2019-ben Intel iMac 5400 RPM HDD a kínálatban, hogy olcsóbb árral reklámozhassák, nyilván hozzáértő nem vette meg, a Fusion Drive vagy SSD bővítésen pedig kaszált az Apple.
    Laptopoknál kijavították a butterfly keyboard témát, touch bar zsákutcát, SD vissza, lett ugyan notch (nyersz plusz sort) de jobb webkamera is. Van amiben hallgattak a visszajelzésekre, van amiben nem. Feedbacket kell írni nekik, nem egy ilyen kicsi magyar fórumot figyelnek, hogy mi nem tetszik a népnek.

Új hozzászólás Aktív témák