Új hozzászólás Aktív témák

  • Evil Snowman

    őstag

    LOGOUT blog

    Sziasztok,

    közel 1 évnyi latolgatás után, december 9-el beléptem a Mac felhasználók táborába egy M2-es, 15 colos, 8/512-es, asztroszürke MBA-val.

    Eddig - ahogy a világon az emberek kb. 80%-a - Windows-os vonalon mozogtam, bár ott is a prémium laptop vonalon egy 2022-es Razer Blade 15 "személyében". Bár semmi kivetni való nincs benne és nem hiába hívják a Windows-os Mac-nek (anyaghasználat, összeszerelési minőség, stb.), valamint a mai napig használom gaming-re, de sajnos van 2-3 olyan hiányossága a Mac-el szemben - ahogy szinte az összes windows laptopnak - , ami miatt végül beruháztam az MBA-ra:

    1., maximum 8-10 órás üzemidő, de akkor max filmezik az ember; terhelés alatt maximum 1,5 - 2 óra
    2., Windows-on nincs valós sleep mode, szóval fél - egy nap alatt sleep mode-ban simán lemerül, míg a Mac ugyanazon a %-on "kel fel", mint amikor "elment aludni"
    3., a Razer-t amint kihúzom a töltőből instant 40%-os teljesítmény vesztés lép elő, bár ez az összes Windows-os laptopra igaz

    Az eddigi tapasztalataim nagyon pozitívak, eléggé logikusnak és intuitívnak érzem az egész rendszer működését, mondjuk 5-6 éve iPhone-t használok szóval nem ismeretlen annyira a logika, amit az Apple-nél alkalmaznak.
    Amit még tanulgatnom kell az a billentyű kombinációk de szerintem hamarosan már azzal sem lesz problémám.

    Egyetlen egy kérdésem lett volna, de mivel azt nem sokkal előttem ketten is megkérdezték és kaptak is rá választ (natív felbontás vs. alapértelmezett), ezért azzal nem fárasztalak titeket. :))

    Összefoglalót átnyálaztam, elég részletes és hasznos lett, köszi annak/azoknak akik időt toltak bele; azért ha lesz olyan kérdésem, amit az összefoglaló nem tud megválaszolni, akkor majd néha benézek.

    Hagyok itt pár képet a két masináról, amolyan összehasonlítás képp:



Új hozzászólás Aktív témák