Új hozzászólás Aktív témák

  • rootkiller

    őstag

    válasz madle #26387 üzenetére

    Az L csatinak a rákfenéje hogy ha csavarodási feszültség éri a kábelt a csatlakozóhoz képest akkor előbb vagy utóbb a töltő koaxiális elrendezésű kábelének melynek ugye külső és belső ere is a forrasztásnál össze van sodorva a külső ere előbb vagy utóbb ettől a feszültségtől szépen lassan elszakad és az áramkör megszakad.

    Az L csatis kábelekre a csatlakozónál nagyon kell figyelni hogy a fenti feszültség ne érhesse, mindig szépen ki kell tekerni a kábelt és hagyni hogy úgy álljon ahogy neki jó.

    A másik hatalmas baromsága az Apple töltőknek a két kihajlítható fül, mely elméletileg arra jó hogy rá lehessen tekerni a kábelt, gyakorlatilag viszont pont arra hogy a tövénél olyan feszültség érhesse a kábelt pont a törésgátló után hogy első körben a külső kábelköpeny szakadjon fel, második körben pedig vagy a belső két ér közti szigetelés sérülésével zárlatot, vagy pedig az egyik ér szakadásával az áramkör megszakadását eredményezze.

    A kábelnek lelke van, óvatosan kell vele bánni, mindig ajánlatos szépen feltekerni majd szépen kibontani, mert meghálálja.

    Ugyanezen dolgok érvényesek az iPhone-k töltőkábeleire is, és akkor hosszú életűek lesznek.

    Artengo TR 990 Pro

Új hozzászólás Aktív témák