Új hozzászólás Aktív témák

  • sorhas

    csendes tag

    Sziasztok! A hét elején én is beléptem az Apple tulajok táborába (MBA 13" 4G 128G).
    2 kérdésem van:
    - hogyan tudom óvni az akksit (töltőről használjam vagy akksiról inkább, ha utóbbiról, akkor meddig merítsem, mielőtt töltőre teszem)?
    - van egy M2-es Samsung külső HDD-m, amit nem hajlandó felismerni (próbáltam exFAT, FAT32, NTFS, ext3 fájlrendszerekkel is).
    Első alkalommal, semmi, majd kihúztam, visszadugtam és akkor talán írta, hogy nem tudja inicializálni. Ekkor még több ext3 partíció mellett az első egy FAT32-es partíció volt). Ezután semmi. Eltűnt mindenhonnan.
    dmesg semmit nem mutat. Egyszerűen nincs a /dev-ben új eszköz és nem tudom miért. Disk Utilityben sem jelenik meg. Nincs nyoma.
    Másik gépen (nem Mac) semmi gond, illetve másik külső vinyót ez a gép is felismer. Teljesen kinulláztam a diszket is linux alól (dd if=/dev/zero of=/dev/sdb), de semmi. Ha partíciót készítettem rá, akkor sem.
    Olvastam valahol, hogy a Kext Utility jogokat javít, ekkor egyszer felismerte úgy, hogy láttam az adatokat is, de azóta megint semmi. Legalább egy hibaüzenetet jó lenne találni valahol, mert így tanácstalan vagyok.

Új hozzászólás Aktív témák