Új hozzászólás Aktív témák

  • x220i7

    tag

    Sziasztok.
    Megint én nyaggatlak Titeket, megint buta és félig megválaszolhatatlan kérdéssel kapcsolatban.
    Megint akku ügyben: tehát a Mac-ek akkujánál 2 dolog mérvadó, ha jól értem a dolgokat. Elsősorban az Apple az akksikat 1000 ciklusra tervezi, ezután elhasználódottnak lehet nevezni, azaz már nem tudják azt az eredetileg beígért ~9-12h időtartamot. A másik mérvadó dolog, amiből az akkumulátor állapotára lehet következtetni, az pedig a mAh maximális száma. Ezek a ciklusok számának növekedtével csökkenek a teljes töltöttség esetén (tehát minél régebbi az elem, minél több a benne lévő ciklus, úgy annál kevesebb a teljesen töltött állapotban lévő akkumulátor mAh órában mérhető töltöttsége, amit pedig a tervezett értékhez lehet viszonyítani).
    Kérdés: ezen két érték alapján lehet következtetni arra, hogy egy kéz alól vásárolandó Mac akkuja hány órát fog tudni dolgozni? Adott egy 213 ciklusos Early 2015 gép, melynek akkuja 6283 mAh-ra van tervezve, az adatok alapján most 6130 teljesen feltöltve. Ez azt jelenti, hogy még mindig olyan állapotban van, mint új korában? Eléggé baráti áron tudnék venni egy ilyen gépet (kb. 170 matyi, postával együtt, 1 hónap van még az Apple Care-ből is rajta), csak nem tudom megéri-e így, vagy várjak egy ettől kevesebb ciklusos gépre, hátha ráfutok.
    Eddig egy x220-as ThinkPad-em volt, jócskán használtam az akkut, heti 4*6h-t használtam az egyetemen, azért is szerettem, mert bírta. Tudtommal a Mac-ek azok ettől is jóval tovább kell, hogy bírják, illetve az is szimpatikus, hogy milyen méretekkel rendelkezik (az operációs rendszerről ne is beszélve), hisz sokat cipeltem a ThinkPad-et is, és egy idő után a helyigénye és súlya hátrányossá vált.
    Szerintetek ez a gép hány órát bírhatna, és meddig bírna az akku években mérve, ideális körülményeket tekintve?

Új hozzászólás Aktív témák